Despre parfumuri, apa de toaleta si apa de colonie

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5773

Voteaza & Distribuie

Descriere

Care este diferenta dintre parfum, apa de parfum, apa de toaleta si apa de colonie?

Diferentele sunt pur si simplu o chestiune de cantitate sau concentratie de uleiuri in parfum. Cea mai mare concentrare este in Parfum (15-30%). Urmatoarea ar fi Apa de Parfum (8-15%), apoi Apa de Toaleta (4-8%), si in cele din urma Apa de Colonie (3-5%). Unii producatori fac un parfum solid, parfum solid ce este la fel de puternic ca un parfum pur, insa este sub forma unui gel, ca si consistenta.

Apa de Toaleta si Apa de Colonie, in general, sunt interschimbabile, in special la parfumurile de barbarti. After Shave-ul are cea mai mica concentratie de uleiuri. Cu cat este mai mare concentratia de uleiuri, cu atat mai mult va persista parfumul dumneavoastra, si este nevoie sa se aplice mai putin.

La ce se refera notele de parfum?

Parfumuri sunt alcatuite din combinatii de mirosuri, aceste combinatii fiind numite note. Notele de top sunt foarte usoare si persista doar cateva minute (5-10 minute). Notele de mijloc devin vizibile in aproximativ 15 minute de la aplicare. Acestea pot dura pana la o ora sau mai mult. Notele de varf sunt ingredientele de baza ale unui parfum, acestea avand cea mai lunga persistenta, de obicei, pentru mai multe ore.

Cum pot pastra parfumul in conditii bune?

Pastrati toate parfumurile intr-o zona racoroasa, uscata si departe de ferestre, deoarece lumina soarelui poate dezechilibra diferte ingrediente. O sticla deschisa ar trebui sa fie pastrata in cutia ei, pentru a-i asigura o viata mai lunga si sigura.

Mirosul unui parfum difera pentru fiecare utilizator?

Orice persoana are morosul sau specific, depinde in mare parte de proprietatile pielii, de regimul alimentar respectat si de obiceiurile de trai. Parfumul aplicat pe pielea unei persoane poate crea un miros foarte placut, iar pe pielea altei persoane mirosul poate fi diferit.

Este adevarat ca parfumurile barbatesti pot afecta starea de spirit?

Da, este foarte adevarat, deoarece aroma actioneaza direct asupra echilibrului psihologic. Notele placute pot imbunatati starea de spirit ale unei persoane, iar in opozitie, esentele ascutite, foarte puternice, pot influenta negativ starea unei persoane.

Cum alegem parfumul potrivit?

Fiecare persoana are propriile gusturi. Aplicati parfumul sau tester-ul dorit pe o bucata de bumbac sau pe orice alt material, dupa care va trebui sa il lasati intr-un spatiu deschis, in contact direct cu aerul. Proba aceasta va va demonstra cu o foarte mare precizie mirosul parfumului respectiv.

De ce unele parfumuri par sa dureze mult mai mult decat altele?

Pentru persoanele cu pielea uscata poate fi necesara aplicarea frecventa a parfumului, deoarece pielea naturala, grasa, are umiditate sa detina mai mult parfum. Nivelurile individuale ale PH-ului pot afecta, de asemenea, persistenta unui parfum.

De ce un parfum contine alcool?

Alcoolul ajuta parfumul sa se ridice de pe piele. Fara alcool in parfumul tau, singurul care ar putea mirosi parfumul ai fi tu.

Ce este un tester?

Tester-ul este facut de catre producatorul de parfum, pentru a permite clientilor sa incerce un parfum inainte de a-l cumpara. Tester-ul este produsul original, fara ambalaj. Cumpararea unui tester este o modalitate foarte buna de a economisi bani pe parfum. Nu toate brandurile oferta testere catre cumparare.