Decorarea peretilor

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11784

Voteaza & Distribuie

Descriere

Peretii pot fi decorati cu orice, de la tapet pana la picturi, tablouri, printuri, fotografii, fier forjat sau orice adauga personalitate si caldura camerei. Cand este facuta cu gust, decorarea peretilor poate schimba intregul aspect al celei mai banele camere.


tablou 3 piese


decorarea peretilor


Nivelul ochilor

Fotografiile ar trebui sa atarne chiar deasupra nivelului ochilor. Exista o intreaga dezbatere cu privire la care este nivelul standard al ochilor. Unii spun ca ar trebui sa fie acolo unde ochii intalnesc peretele cand oamenii stau in picioare, altii spun ca nivelul ochilor e acolo unde privirea intalneste peretele cand stau asezati. Mai exista si unii care sustin ca nivelul ochilor ar trebui sa fie determinat in functie de utilizarea camerei. Asta inseamna ca daca de cele mai multe ori oamenii stau in picioare, cum ar fi pe un hol, nivelul ochilor ar trebui sa fie mai sus. Intr-o camera in care vor petrece majoritatea timpului asezati, cum ar fi o camera de zi, nivelul ochilor ar trebui sa fie mai jos.


tablouri


decoratiune din fier forjat


Cum si unde ar trebui sa fie atarnate decoratiunile de perete?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, ganditi-va in ce punct se concentreaza privirea mai des.



* Crearea unui grup de tablouri sau fotografii este un mod excelent de a crea un punct focal interesant. Aceasta sarcina necesita totusi o planificare suplimentara. Mai intai, faceti pe podea o harta a modului in care doriti sa aranjati imaginile pe perete. In acest fel, le puteti deplasa si rearanja fara sa faceti gauri in perete. Secretul aranjarii decoratiunilor pe pereti este simplu: echilibru, echilibru, echilibru! Masurati spatiul pentru a fi sigur ca distanta dintre mai multe tablouri sau fotografii este egala. Patru fotografii mici in stanga unui tablou mai mare pot fi echilibrate cu doua imagini mijlocii in dreapta lui. Nu va grabiti, fiti rabdatori, luati-va timp, masurati si planificati.


decoratiune anotimpuri


tabou decoratiune




* Luati in considerare surse de iluminat pentru a evidentia aranjamentul. Cand lumina este directionata catre aranjament, acesta cere si mai multa atentie. Fiti atent la lumina prea puternica. Acest tip de iluminat trebuie sa fie discret si sa nu provoace orbire.



* Adaugati diversitate decoratiunii. Folositi rame si covorase de diferite dimensiuni si forme, dar care se completeaza reciproc.



* Acordati atentie echilibrului intregii camerei. Nu puneti totul pe un singur perete, lasand altele goale.


printuri


desen pe perete