Decorarea camerei unei adolescente

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8124

Voteaza & Distribuie

Descriere

Inainte de a va apuca de treaba, intrebati-va parintii daca va dau voie sau daca sunt de acord sa redecorati camera. Dupa ce ati obtinut acordul trebuie sa obtineti si finantare.

Asezati-va la masa si faceti un plan. Alegeti culoarea sau culorile in care doriti sa va zugraviti camera. Trebuie sa fiti foarte atente la culori si mai ales daca doriti o singura culoare, mai multe sau diverse modele pe pereti. Va trebui sa armonizati toate obiectele intre ele pentru a da un aspect unitar. Daca alegeti culori indraznete precum fucsia, verde lime sau albastru electrizant, ele vor revitaliza putin incaparea, dar pe parcurs cand va veti obisnui cu culorile, pot deveni obositoare.

Daca peretii dvs sunt zugraviti in culori puternice, eliminati obiectele pastelate din camera. Desi contrastul ar putea parea o optiune buna, in acest caz, rezultatele pot fi dezastruoase. Daca incaperea va permite, asezati un baldachin de-asupra patului, sau pur si simplu o panza care sa va fereasca de tantari. Pe langa ca e practic, e si cool sa ai un pat cu baldachin la tine in camera.

Decorati-va usile cu autocolante in aceleasi culori ca si peretii sau cu ceva mai deosebit care sa se armonizeze cu aspectul camerei. Aspectul plictisitor al jaluzelelor poate fi inlaturat daca pe ele lipiti sau montati perdele de margelute colorate si transparente. Cand tineti jaluzelele ridicate, perdeaua de margele va avea efectul unui vitraliu, raspandind in camera voastra luminite multicolore. Iar cand le tineti lasate in jos, nu veti mai vedea aceleasi jaluzele ponosite ci perdelele de margele.

Perinile colorate si pufoase sunt un mare plus atat pentru confort cat si pentru aspect. Lasati-va imaginatia sa zburde cand vine vorba de forma lor, dar mare atentie la culori. Fie sunt aceleasi culori ca si cele de pe pereti (daca peretii au mai multe culori), fie sunt culori completementare. Daca optati pentru perdelele de margele de pe jaluzele, o idee buna e ca una dintre perini sa fie decorata la fel, cu margele sau paiete din aceleasi culori.

Luminile din camera sunt foarte importante. O sursa importanta care nu trebuie sa lipseasca si nici sa fie ignorata este lumina naturala. Oricum v-ati decora camera, lasati lumina naturala sa patrunda in ea. Cand lumina de afara nu va mai poate ajuta, in afara de plafoniera sau candelabru, o lampa este foarte practica. Nu intotdeauna aveti nevoie de lumina prea multa. Cand vreti sa va relaxati citind sau ascultand muzica, o lumina difuza si calda e mai indicata decat cea de pe tavan.

Unul dintre lucrurile de care o adolescenta are neaparat nevoie este o oglinda. Una cat mai mare. Fie aveti deja una pe usa de la dulap, fie aveti propria masa de toaleta cu oglinda. Sa nu uitam ca pentru o adolescenta, aspectul este unul dintre rosturile vietii, iar un loc in camera care sa ii faciliteze accesul la infrumusetare este un must have. Oglinda este prietena de incredere a tinerei celibatare, timpul petrecut in fata oglinzii tradand doza de narcisism ascunsa in sufletul fiecarei adolescente.

Amintesti-va ca daca asezati oglinda cea mai mare pe peretele din fata usii obtineti un efect optic de marire. Tinand cont de faptul ca oglinda capteaza lumina o puteti plasa pe peretele opus ferestrei. Oglinda va mari luminozitatea intr-o camera cu ferestre putine.
Tot in camera unei adolescente trebuie sa se gaseasca biroul, biblioteca si computerul. Toate aceste obiecte pot fi personalizate intr-un fel sau decorate astfel incat sa se armonizeze cu culorile din camera. Nu trebuie sa va lipseasca un cos de hartii sub birou si plasati macar o planta la geam sau undeva in camera.

Chiar daca par multe obiecte si totul pare sa fie incarcat, nu exagerati si tineti cont de faptul ca spatiul e cel mai important. Sa aveti loc sa va miscati, sa va faceti cel putin 3 pasi intre toate piesele de mobilier. Planurile trebuie sa includa doar obiectele de care aveti nevoie, nu va incarcati camera cu tot felul de inutilitati doar de dragul de a le avea si de a strange mai mult praf pe ele.

Cand va apucati de redecorat, faceti curatenie prin toate dulapurile si sertarele. Hartiile de care nu mai aveti nevoie duceti-le la reciclat, hainele si obiectele in stare de functionare de care nu mai aveti nevoie, donati-le saracilor. Si nu in ultimul rand, pastrati-va camera curata, astfel incat sa nu va fie niciodata rusine sa invitati pe cineva in incinta ei. Si mai ales pentru a sti unde e fiecare lucru.