De ce este atat de scumpa recuperarea fisierelor?

Detalii

CategoriiIT
TaguriCalculatoare
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1590

Voteaza & Distribuie

Descriere

Recuperarea de date este un domeniu foarte specializat, care poate rezolva cele mai multe probleme de pierderi de date, ce pot aparea in cele mai ciudate si misterioase moduri, si fiecare incident de pierderi de date poate fi diferit unul de celalalt.


Datorita acestor multiple variatii, costul pentru recuperarea de date poate fi diferit, recuperarea fisierelor, in general vorbind, poate fi un proces costisitor. Poate costa pana la cateva sute de euro doar sa obtii natura pierderilor de date evaluate in incident. Aceasta evaluare va oferi doar o idee despre lista de fisiere pe care compania de recuperare de date o poate recupera. In plus, acest cost de evaluare nu poate fi inclus in costul real de recuperare de date.


Deci, ce face recuperarea de date atat de scumpa? Recuperarea de date este scumpa, pur si simplu, deoarece acesta este un proces complicat si nu multe companii sunt specializate in acest domeniu. Desi exista multe companii care ofera servicii de recuperare de date, numai cele cu reputatie se pot lauda cu recuperarea eficienta a datelor. Cu toate acestea, exista factori multipli care contribuie la costurile de recuperare de date a unei companii de profil, factori care fac, prin urmare, recuperarea de servicii de date o alternativa costisitoare. Sa analizam acesti diversi factori care fac recuperarea de date o optiune costisitoare:


- Deoarece procedurile complexe trebuie sa fie efectuate Intr-o perioada scurta de timp, costurile asociate cu aceste servicii sunt ridicate.

- Exista situatii in care oamenii folosesc singuri softuri sau propria experienta pentru a recupera datele pierdute. In astfel de cazuri, exista o probabilitate mare de a pierde datele pentru totdeauna. In lumea de astazi, date inseamna informatii, si informatiile detin puterea de a face sau de-a distruge o afacere. O companie de recuperare de date se asigura ca datele tale sunt recuperate in modul cel mai eficient si este in masura sa recupereze, daca nu toate, cel putin majoritatea datelor tale. O companie de recuperare de date angajeaza oameni cu experienta si foloseste instrumente eficiente pentru a recupera datele.

Acesti angajati cu experienta au la baza o educatie solida, precum si o buna experienta in domeniu. Natura muncii acestor profesionisti este, de asemenea, extrem de complicata. Specialistii in recuperarea datelor trebuie sa evalueze si sa aprecieze natura pierderii datelor. Abilitatile lor sunt extrem de eficiente in inlocuirea sau repararea componentelor fragile. Prin urmare, compania de recuperare de date trebuie sa potriveasca salariul lor cu experienta lor. In plus, cele mai multe companii de recuperare de date folosesc instrumente proprii pentru a recupera datele compromise iar aceste instrumente pot fi extrem de scumpe.

- Exista anumite costuri de regie implicate pentru o companie de recuperare de date. Exista momente cand anumite piese de pe hard disk ar trebui sa fie inlocuite. Cu toate acestea, inlocuirea acestor parti devine foarte dificila, deoarece producatorii de hard disk nu vind aceste piese. Prin urmare, doar un hard disk de acelasi lot si model poate fi folosit pentru a se asigura ca datele pot fi citite de pe platane de disc intr-un mod adecvat. Un hard disk care are acelasi model, dar este din lot diferit va avea alt set de piese de interior. Prin urmare, pentru a evita pierderea de timp in cautarea de piese hard disk, companiile de recuperare de date au tendinta de a pastra un stoc de piese de hard disk. Aceste stocuri contribuie la costurile de regie.

- Hard diskurile sunt extrem de fragile si predispuse la orice tip de praf, aer, sau contaminari ale mediului inconjurator. Prin urmare, o companie de recuperare de date trebuie sa investeasca in instalatii pentru mentinerea curata a camerei de lucru pentru a se asigura ca hard diskurile sunt manipulate intr-un mediu adecvat. Stabilirea si mentinerea acestor instalatii pentru mentinerea curata a camerei de lucru poate fi foarte costisitoare. Prin urmare, companiile de recuperare de date au tendinta de a marii costurile pentru serviciile lor.

- Avand in vedere ca natura de lucru a unui specialist in recuperarea datelor este foarte tehnica, companiile de recuperare de date tind sa ofere o vasta pregatire pentru angajatii lor pentru a se asigura ca datele si mediile de stocare sunt gestionate in mod corespunzator, iar rata de succes este maximizata. Fiecare companie de recuperare de date tinde sa-si dezvolte propriile cursuri de formare in acest domeniu, si au tendinta de a cheltui sume importante cu privire la dezvoltarea propriilor proceduri de formare iar aceste costuri se reflecta in costul serviciilor lor.