Curiozitati despre pisici

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareSambata 16 iulie 2016
Vizualizari17706

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca sunteti iubitor de pisici, exista unele lucruri pe care poate nu le stiti despre ele. Iata mai jos cateva curiozitati care va vor ajuta sa va cunoasteti mai bine patrupeda.

Probabil nu v-ati ganditi niciodata daca o pisica este stangace sau dreptace, dar peste 40% sunt fie una, fie alta. Ceea ce inseamna ca restul sunt ambidextre.

Pisicilor nu le place mancarea nici prea calda nici prea rece. Trebuie sa aiba o temperatura medie, temperatura camerei, la fel cum ar fi in salbaticie.

Pisicile vad in culori, asa ca vor face diferenta intre un vas de apa rosu sau galben, si, prin urmare, pot face mofturi. Au, de asemenea, o vedere nocturna fantastica si au nevoie doar de o sesime din lumina de care au nevoie oamenii pentru a vedea.

Mieunatul pisicilor e un sunet familiar tuturor, fie ca este unul speriat, unul fericit sau unul prin care isi cere imperios cina. Curios este faptul ca pisicile miauna numai la oameni, nu si la alte pisici.

Pisicile sunt creaturi extrem de intuitive, si sunt foarte pricepute in a ghici starea noastra de spirit, mai ales din tonul vocii. Ei stiu cand strigam la ele (desi de multe ori nu par sa le pese). Daca vreti sa va calmati pisica, incercati sa-i vorbiti cu o voce linistitoare, iubitoare. Veti fi uimit ce repede functioneaza.

V-ati intrebat vreodata cine a inventat usa pentru pisici? Nimeni altul decat Sir Isaac Newton. Probabil era si el, ca si multi alti stapani, enervat ca animalul voia cand inauntru cand afara. Asa ca a facut ceva pentru linistea lui si a multor alti iubitori de pisici.

Pisicile chiar aterizeaza in picioare. De fapt, toate cad in acelasi fel. Mai intai isi rotesc capul, apoi isi rasucesc coloana vertebrala, dupa care isi aliniaza picioarele din spate si in cele din urma se relaxeaza arcuindu-si spatele, reducand astfel impactul.

In cazul in care nu doriti o crescatorie de pisici, castrati-va sau sterilizati-va pisica. Se inmultumesc extrem de repede si extrem de mult. Pot face pana la 6-7 pui la o fatare.

Ca si amprentele digitale ale omului, si pisicile au propria lor amprenta unica: nasul! Narile lor au riduri unice si nu exista doua nasuri la fel.