Curiozitati despre Beijing

Detalii

CategoriiTurism
TaguriChina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14087

Voteaza & Distribuie

Descriere

Beijing, capitala Chinei, este un oras turistic de renume mondial, cu nenumarate locatii cu monumente istorice, un bogat patrimoniu cultural si frumuseti scenice. Vacantele in Beijing ofera cu siguranta o experienta minunata.



Beijing, Jing pe scurt, este un oras metropola in nordul Chinei si, de asemenea, capitala oficiala al Republicii Populare Chineze. Este una dintre cele patru municipalitati aflate sub administrarea directa a Guvernului Central (celelalte trei sunt Shanghai, Tianjin si Chongqing). Al doilea oras ca marime si centru politic, de transport si cultural din China, Beijing joaca un rol semnificativ in dezvoltarea tarii.




Beijing


Beijing, capitala Chinei




Suna foarte ciudat, dar Beijingul este unul dintre putinele orase din lume care a fost redenumit in mod constant. Intre anii 1115 si 1234 se numea Zhongdu iar din 1271 pana in 1368 a fost numit Dadu. Marco Polo a numit Beijingul Cambuluc si din nou in 1949, dupa sfarsitul razboiului civil din China, Partidul Comunist din China a redenumit orasul Beijing.



Cu mai mult de 3000 de ani in urma, Beijing a fost capitala imperiala pentru mai mult de 850 de ani, ceea ce transforma Beijingul intr-un oras unic, care se mandreste cu cel mai vast patrimoniu cultural din lume. Beijingul acopera o suprafata de circa 16410 km patrati si are o populatie de aproximativ 22 milioane de persoane. Este unul dintre cele mai etnice orase din China, aici traind 56 de grupuri etnice.



Cu cat economia Chinei devine mai puternica, cu atat creste interesul turistic pentru Beijing, capitala acestei tari.



Curiozitati despre Beijing




Situatia actuala a orasului este la fel de fascinanta ca istoria Beijingului. Acesta a cunoscut o transformare unica cu trecerea timpului, si s-a reinventat ca unul dintre cele mai moderne si avansate orase din lume. Beijingul este situat la extremitatea de nord a campiei din China de Nord si este inconjurat de munti la nord.



* Beijing este al doilea oras ca marime din China dupa Shanghai si capitala Republicii Populare Chineze.

* Nu este un secret faptul ca chinezii adora bicicletele, asadar nu e de mirare ca odata ce intrati in Beijing veti vedea mii de biciclisti pe drumuri.

* Beijing a gazduit Jocurile Olimpice din 2008.

* In perioada imperiala, orasul era cunoscut sub numele de Pekin.

* Exista 16 districte si 2 judete in Beijing.

* Daca intentionati sa vizitati Beijingul, retineti ca nu multi oameni vorbesc engleza. Asadar asigurati-va ca stiti fraze de baza in chineza sau veti intampina mari dificultati in acest sens.

* Beijingul este numit unul dintre "Cele patru mari capitale antice ale Chinei".

* Sensul literal al termenului Beijing este "Capitala de Nord".

* Gradina zoologica din Beijing este una dintre destinatiile turistice cele mai renumite ale orasului, fiind populara pentru ursii Panda. Aceasta este si cea mai mare gradina zoologica din tara.

* Cea mai mare destinatie turistica in Beijing este "Orasul Interzis". Orasul Interzis cuprinde 980 de cladiri si 8707 bai de camere. Acesta a fost declarat ca World Heritage Site in 1987 si este considerat cea mai mare colectie de structuri vechi de lemn din lume de catre UNESCO.




Orasul Interzis


Orasul Interzis din Beijing




* McDonald's este cel mai popular fast-food al orasului.

* Pentru divertisment, oamenii pot vizita faimoasa Opera Peking, o combinatie inedita de cantece, dialoguri, acrobatie, lupta, muzica si multe altele.

* Cel mai frecvent nume de familie in Beijing este Wang. Numele este intalnit la aproape 11% din populatie.

* Cea mai mare statuie din lemn din China, Buddha, se afla in Beijing in Yonghe Lamasery.




Buddha


Statuia lui Buddha




* Cele mai populare sporturi in Beijing sunt baschetul si fotbalul.

* Capitala se bucura de patru anotimpuri distincte. Iulie este cea mai calduroasa luna, la 24 de grade Celsius, iar ianuarie este cea mai rece, cu -7 grade Celsius. Primavara si toamna sunt cele mai scurte sezoane.

* Floarea reprezentativa a orasului Beijing este trandafirul chinesescs sau crizantema iar arborele orasului este Arborvitae sau Chinese Scholar Tree.

* Aeroportul International din Beijing ocupa pozitia a doua printre cele mai aglomerate aeroporturi din lume si cel mai aglomerat aeroport din Asia.

* Datorita nivelului ridicat de poluare din oras, guvernul chinez a cheltuit aproape 17 miliarde dolari pentru a curata aerul pe durata Jocurilor Olimpice din 2008.

* Preparatul culinar cel mai renumit din Beijing este "Peking Roast Duck". Este unul dintre mancarurile nationale ale Chinei, fiind consumat de pe vremea imperiala.

* Chiar daca Republica Populara Chineza este dominata de un partid comunist, capitala este plina de discoteci si cluburi de noapte, care asigura viata de noapte pentru turisti si localnici.