Cumpar Inchiriez Barbat (Buy, Borrow, Steal)

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6334

Voteaza & Distribuie

Descriere

Georgina Scott (Heather Graham) este o femeie de 33 de ani, pregatita sa devina mama, care-si scoate partenerul pe usa cand isi da seama ca nu ii impartaseste dorinta de a avea copii. Zak (Tom Ellis) trebuia oricum sa plece din oras pentru filmarile unui documentar, asa incat spera ca Georgina se va razgandi pana la reintoarcerea sa. Georgina descopera insa ca in familia ei toate femeile au intrat devreme in menopauza, asa ca fuge la specialist, urmata fara prea mult entuziasm de cea mai buna prietena a sa, Clem (Mia Kirshner).

La confirmarea doctorului, cum ca zilele maternitatii sunt numarate si ca urmatorul ei ciclu va fi si ultimul, Georgina ii cheama in ajutor pe Clem si pe prietenul lor de drumetii, Justin, pentru a-si fructifica ultima sansa. Ei intocmesc un plan de bataie, iar escapadele lor devin din ce in ce mai frenetice si sofisticate in timp ce Georgina exploreaza pe internet posibilitatile de a-i chema la colaborare pe donatorii de sperma, ahtiatii dupa cluburile de noapte, constructorii si participantii la funeralii, in incercarile ei disperate si hilare de a-si invinge ceasul biologic.

Distributia

Heather Graham – Georgina

Frumusetea remarcabila si calitatea interpretarii au facut ca Heather Graham, care a jucat in roluri cum ar fi Roller Girl, din "Boogie Nights", sau Felicity Shagwell, din "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me," sa devina emblematica pentru industria cinematografica. De curand si-a facut debutul si la televiziune, in serialul ABC, "Emily's Reasons Why Not." Graham a colaborat la scenografie si a jucat alaturi de Sandra Oh si Taye Diggs in comedia romantica "Cake", a interpretat rolul principal, alaturi de Bridget Moynahan, Tom Cavanagh si Sissy Spacek in comedia "Gray Matters," si in drama "Broken", unde i-a dat replica lui Jeremy Sisto.

Ea a atras atentia pentru prima data in filmul lui Gus Van Sant, "Drugstore Cowboy", alaturi de Matt Dillon, pentru ca mai apoi sa cucereasca publicul cu ochii ei catifelati de caprioara in "Swingers," in care au jucat Jon Favreau si Vince Vaughn. Ea a interpretat apoi rolul unei ambitioase actrite din Ohio in filmul lui Frank Oz, "Bowfinger", alaturi de Steve Martin si Eddie Murphy, dupa care a realizat portretul tragic al lui Mary Kelly din filmul lui Albert si Allen Hughes, "From Hell", in care a jucat impreuna cu Johnny Depp. Curand dupa aceste aparitii, ea a jucat in comedia romantica a lui Daisy von Scherler Mayer, "The Guru" alaturi de Marisa Tomei si Jimi Mistry.

Printre alte realizari cinematografice ale ei se numara filmele "Bobby," "Hope Spring," "Committed," Ed Burns' "Sidewalks of New York; filmul lui Toback, "Two Girls and a Guy" cu Robert Downey Jr.; "Lost in Space" si "Six Degrees of Separation." Pe micul ecran, ea a jucat in serialul lui David Lynch, "Twin Peaks" si alaturi de Jessica Lange in filmul Hallmark, "O'Pioneers." Graham si-a facut debutul pe scena teatrala in piesa "Recent Tragic Events."

Mia Kirshner – Clem

Mia Kirshner joaca in prezent rolul lui Jenny din drama de succes a Showtime, "The L Word". Ea si-a inceput cariera la 17 ani, interpretand-o pe ghicitoarea din "Love & Human Remains". Interpretarea acestui rol i-a adus o nominalizare la categoria cea mai buna actrita dintr-un rol secundar, la premiul Genie (un Oscar canadian). In 1994, Kirshner a jucat in filmul lui Atom Egoyan, "Exotica", alaturi de Victor Garber, Bruce Greenwood si Sarah Polley. De asemenea a jucat alaturi de Kevin Bacon si Christian Slater in rolurile principale din drama casei de productie Warner Bros. "Murder in the First".
Recent ea a putut fi urmarita in filmul lui Brian De Palma, "The Black Dahlia", in rolul celei care a ucis-o pe starleta Elizabeth Short. Kirshner a mai aparut si in filmul independent, apreciat de critica, "Party Monster", impreuna cu Macaulay Culkin si Chloë Sevigny. Kirshner este cunoscuta si publicului de televiziune pentru rolul din popularul serial al casei Fox, "24", in care o interpretat-o pe prezumtiva asasina a presedintelui. Kirshner s-a nascut la Toronto, Canada, unde a studiat literatura engleza si rusa la prestigioasa McGill University. In prezent ea locuieste la Los Angeles, in California.

Tom Ellis – Zak

O figura cunoscuta pentru publicul telespectator din Marea Britanie, Tom Ellis l-a interpretat pe Dr. Oliver Cousins din melodrama BBC, "Eastenders" si pe Justyn din productia Channel 4, "No Angels". A interpretat roluri principale in ‘Much Ado About Nothing’ si in "Messiah III", productii ale BBC, si a aparut ca guest-star in ‘Doctor Who’ si ‘The Catherine Tate Show’, de asemenea productii ale BBC. Pe marele ecran, Tom a aparut in filmele "Buffalo Soldiers", "The Life and Adventures of Nicholas Nickleby", "High Heels and Low Lives" si "Vera Drake".

Realizatorii

Eric Styles – regia

In 1991, dupa ce a absolvit National Film and Television School, Eric Styles a debutat cu filme documentare pentru BBC, la Cardiff. El a continuat relatia sa cu BBC Wales, producand si regizand numeroase drame renumite si seriale- documentar, dintre care pentru "Last Days at Fforchwen" si "The Dream" a fost rasplatit cu o nominalizare la premiul BAFTA –Tara Galilor, pentru cea mai buna regie in 1995. In 1996, el a obtinut mai multe distinctii, de data aceasta pentru filmul de televiziune "All Mixed Up", care a castigat o multitudine de premii, printre care Best TV Feature la Festivalul International de Film de la San Francisco, un premiu Writers Guild si trei premii BAFTA din Tara Galilor. In 1997, filmul sau de scurt metraj, "Birdbrain" a castigat premiul Kodak pentru imagine la Festivalul britanic de film de scurt metraj si a fost prezentat la numeroase alte festivaluri, cum ar fi cele din Toronto, Danemarca, Clermont-Ferrand si Edinburgh. In 1997, Styles a realizat patru drame pentru BBC, dintre care mentionam "Love in the House of the Lord", scrisa de Catherine Linstrum si "Washed Up", de Steve Gould.

Cea de-a doua drama a castigat titlul de cea mai buna drama, la premiile BAFTA din Tara Galilor. Filmul artistic de debut al lui Styles, "Dreaming of Joseph Lees", cu Samantha Morton, a fost difuzat in toamna anului 1999 de Fox Searchlight si a fost urmata la scurt timp de "Relative Values", cu Colin Firth, Stephen Fry si Julie Andrews. Urmatoarele filme pe care le-a regizat sunt thrillerele "Tempo", cu Melanie Griffith si Hugh Dancy si, mai recent, "True True Lie".

Camilla Leslie – scenariul

Nascuta la 29 martie 1969 la Dublin, in Irlanda, Camilla a copilarit in casa sa parinteasca, Castle Leslie, dintr-un satuc situat in apropierea granitei irlandeze. In pregatirea lucrarii de absolvire a studiilor academice, ea a petrecut un an in localitatea La Rochelle, (din Franta) scriindu-si teza de diploma cu tema Comertul cu sclavi.
In perioada petrecuta la Paris, ea a scris un roman "pentru tinere", care a ramas nepublicat, intitulat It's Only Me. Cumpar, inchiriez barbat (Buy, Borrow, Steal) este cel de-al treilea scenariu al sau. Camilla locuieste in prezent in sudul Frantei, unde intentioneaza sa scrie scenarii „pana cand ii va cadea ‘mouse-ul’ din mainile ei batrane si arse de soare…"

Ed Mash – DOP (imaginea)

Cumpar, inchiriez barbat marcheaza cea de-a doua colaborare a lui Ed Mash cu regizorul Eric Styles, dupa filmul sau din 2006, "True True Lie", care a reprezentat debutul sau in filmul artistic.

Tracy Stewart Saville – montajul

Fiica lui Jean Simmons si Stewart Granger, Tracy Granger Saville nu este de loc straina de lumea filmului. Un editor experimentat, ea a realizat peste 20 de filme, printre care: "Boys Don’t Cry", "Highlander: End Game", "Chromophobia", "My Vida Loca".

Danny Tull – montajul

Danny Tull a realizat montaje pentru video-clipuri, documentare si concerte ani de-a randul. Dupa ce a obtinut un Music Technology degree la Universitatea Rose Bruford, el a inceput sa studieze arta montajului la locul sau de munca de la "Metropolis". Lucrand cu artisti de toate genurile, cum ar fi Tina Turner sau The Manic Street Preachers, el a montat o gama larga de video-clipuri muzicale. Debutul lui Tull in film s-a petrecut in 2005, odata cu "Rag Tale", cu Rupert Graves, Malcolm McDowell si Jennifer Jason Leigh. Acest film i-a adus premiul pentru cel mai bun montaj la Jackson Hole Film Festival din Statele Unite. El a mai realizat montajul pentru filmele lui Eric Styles’ "True True Lie" si "Madonna: The Confessions Tour Live from London" in 2006, iar proiectul la care lucreaza in prezent il gaseste din nou impreuna cu Madonna, la documentarul de lung metraj din Malawi.