Cum se trateaza porii dilatati?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11151

Voteaza & Distribuie

Descriere

Porii dilatati favorizeaza aparitia afectiunilor tenului, printre care cea mai des intalnita sunt cosurile. In acest sens ti-am pregatit cateva metode pentru micsorarea porilor:

Curatarea tenului

Micsorarea porilor presupune in primul rand ingrijirea tenului. Excesul de sebum si murdaria care patrunde in pori pe parcurusul zilei dauneaza pielii. De aceea trebuie sa-ti faci un obicei zilnic de curatare si hidratare a tenului.

Spalatul regulat al fetei

Nu uita sa te speli pe fata cel putin de doua ori pe zi, dimineata si seara. E indicat si sa o faci de fiecare data cand te intorci acasa dupa o anumita activitate, fie ca e jogging, aqua-gym sau pur si simplu o plimbare in parc. Procura-ti un produs special de curatare destinat tipului tau de piele si foloseste-l cu regularitate.

Exfolierea

O alta metoda de a scapa de porii dilatati este exfolierea! Poti opta pentru o masca exfolianta naturala in functie de tipul tau de ten: uscat, gras, sensibil sau mixt.

Masti naturale pentru fata

O idee excelenta pentru micsorarea porilor sunt si mastile pentru fata. E suficient sa folosesti o astfel de masca o data pe saptamana.

Mastile faciale preparate acasa nu vor da gres niciodata. Poti alege masca din suc de lamaie si albus sau cea realizata din felii de rosii, aplicate direct pe fata.

Benzi pentru pori

Exista si varianta benzilor speciale pentru pori. Majoritatea modelelor sunt destinate zonei de pe nas si din jurul lui. Dupa ce indepartezi banda vei vedea rezultatele.

Cum se utilizeaza benzile pentru pori? Dupa ce le-ai udat cu putina apa, aplica-le pe zona vizata si lasa-le sa actioneze 10 minute, dupa care le poti indeparta.

Demachierea

Asigura-te ca nu te pui la culcare inainte de a-ti indeparta machiajul de pe fata. Chiar daca de multe ori iti vine sa o lasi pe dimineata urmatoare, nu fa aceasta greseala.

Demachierea este o procedura absolut necesara, mai ales daca vrei sa stai departe de porii dilatati! Daca crezi ca iti va fi mai usor, achizitioneaza-ti servetele demachiante.

Tratament profesional

Nici una din metodele de mai sus nu au dat rezultatele la care te asteptai? Atunci e cazul sa apelezi la un tratament profesional. Specialistii esteticieni iti vor garanta o schimbare.