Cum se joaca sudoku?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari46372

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sudoku este un joc format dintr-un puzzle de numere pe o foaie de 9 patratele, fiecare cu cate 9 alte patratele in interior. In aceste casute, exista deja anumite numere. Scopul jocului este de a umple restul de casute goale in asa fel incat fiecare patrat mare (de 3 x 3) sa contina numere de 1 la 9, toate aparand doar o singura data. Desi suna destul de simplu, si ai crede ca oricine stie sa numere de la 1 la 9 poate juca acest joc, cand vine vorba de sudoku, totul se reduce la viteza. Toata lumea va reusi sa completeze un puzzle in cele din urma, dar ceea ce conteaza este cat de repede veti reusi sa umpleti toate casutele in mod corect.

Cum se joaca sudoku pas cu pas

Nu ghiciti!
O greseala majora pe care o fac cei mai multi amatori de sudoku e sa se increada orbeste in instinctele lor. Daca „simtiti" ca trebuie sa puneti un 1 intr-o anumita casuta, asta nu inseamna ca trebuie sa-l puneti acolo cu orice pret. Ascultarea instinctelor n-o sa va ajute sa jucati sudoku mai rapid, ci dimpotriva, sa faceti mai multe greseli.

Cercetati si apoi jucati!
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti cand incepeti o grila de sudoku este sa o priviti pe toata in ansamblu. Urmariti numerele fie pe orizontala, fie pe verticala, cum va e mai usor sa le intelegeti logica. In mod normal, unul sau doua randuri sau coloane au mai multe numere deja completate. Dupa ce le identificati, completati-le pe acestea mai intai. Cu un start bun, indiciile vor deveni mai clare si legate intre ele, ceea ce va va face munca mai usoara si jocul mai rapid.

Nu intrerupeti jocul!

Odata ce ati inceput, continuati sa cautati posibilitati si sa verificati variante. Asta e cea mai buna parte a jocului – felul natural in care o cifra duce la alta. Odata ce ati scanat un rand sau o coloana,uitati-va la tot patratul de 3 x 3 pentru a vedea ce numar lipseste. Dupa ce ati completat deja un rand sau o coloana, jocul va progresa din ce in ce mai rapid. Acesta este modul cel mai logic pentru a invata sa jucati sudoku.

Exersati, exersati, exersati!
Daca vreti sa stapaniti la perfectie acest joc simplu, care va cere competente de observatie, mai degraba decat abilitati matematice, tot ce trebuie sa faceti e sa completati cat mai multe grile de sudoku. Fie va achizitionati o carte cu sute de puzzle-uri sudoku, care variaza de la nivel usor la mediu sau greu, fie cautati grile de sudoku online, prin exersare garantat va veti imbunatati abilitatile de rezolvare.

Sudoku este un joc cu adevarat incitant deoarece va testeaza mai multe aptitudini. Nu uitati, cand vine vorba de sudoku, cu cat esti mai rapid, cu atat esti mai bun.