Cum se fac bratarile din piele?

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguribratari, Cum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari12850

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu ar fi minunat daca v-ati putea face singure propriile bijuterii? Avand posibilitatea de a va crea propriile bijuterii va puteti inspira din diferite articole, puteti utiliza diverse margele, articole din piele si pene, in functie de preferinte. Vrei sa stiti cum se fac bratarile din piele?

Cel mai bun mod de a arata splendid si de a te asorta este sa va creati un stil propriu. Si pentru a va crea propriul stil, trebuie sa va asortati tinuta cu anumite accesorii. Alegerea accesoriilor potrivite este cruciala daca intentionati sa va creati un look unic. Accesorii cum ar fi siraguri de bratari, coliere sau lanturi stratificate pot adauga instantaneu culoare chiar si celei mai banale tinute.

O modalitate buna de a avea bijuteriile care iti plac si de a reduce bugetul de cumparaturi este sa le confectionezi chiar tu. Nu este asa de greu precum se pare si odata ce te obisnuiesti, poti crea accesorii unice si deosebite. Un alt avantaj daca iti creezi propriile bijuterii este ca poti alege materialul dorit. Pielea este un astfel de material pe care il puteti utiliza pentru a crea bratari si coliere in diferite stiluri si modele.

Cum se fac bratarile din piele?
Exista multe modele si stiluri de bratari de piele pe care le puteti face, de la modele simple structurate la modele impletite. Iata doua idei pentru a face bratari din piele:

Bratari din piele simple

Materiale necesare:
  • O bucata de piele (de culoare la alegere)
  • O pereche de foarfece ascutite
  • Super glue
  • O bucata de sarma flexibila
  • Un patent

bratara din piele

bratara din piele

Procedura:

Pentru a face bratari simple din piele, prima data infasurati bucata de piele la incheietura mainii pentru a stabili cat material va este necesar. Dupa aceea taiati bucata de piele intr-o forma ovala, asigurandu-va ca nu o taieti mai mica decat dimensiunea incheieturii mainii. Fixati punctul de mijloc al bucatii ovale de piele pentru a forma o forma de arc. Consolidati arcul infasurand o bucata de sarma flexibila in mijloc.

Faceti un nod mic ia partea din spate a bucatii de piele, astfel incat arcul sa ramana in aceeasi pozitie. Taiati o sectiune foarte ingusta de piele din bucata de piele ramasa si infasurati-o in jurul sarmei. Utilizati super glue pentru a lipi bucata de piele peste sarma.

bratara din piele cu tinte metalice

bratara din piele cu mici tinte metalice

Atasati ambele parti ale butonului de prindere la fiecare capat al arcului de piele cu ajutorul lipiciului. Alternativ, aveti posibilitatea de a coase butonul cu ac si ata. Pentru a purta aceasta bratara, tot ce trebuie sa faceti este sa o infasurati in jurul incheieturii, sa aliniati arcul in fata si sa inchideti butonul.

Dupa preferinte, puteti opta pentru o catarama in locul botonului de prindere:

bratara din piele cu catarama

bratara din piele legata cu catarama

sau le puteti accesoriza cu margele sau tinte metalice:

bratara din piele cu tinte metalice

bratara din piele cu tinte metalice

Bratari impletite din piele

Materiale necesare:
  • Carton
  • Foarfece
  • O bucata de piele
  • Ac
  • Pix
  • Cutit
  • Ata

bratara impletita din piele

bratara impletita din piele cu motiv metalic

Procedura:

Pentru a face o bratara impletita din piele, trebuie sa creati un sablon din carton. Desenati cifra "8" mare pe carton, de aproximativ 2,5 cm in lungime. Trasati o alta cifra "8" in interiorul primei cifre, cu un decalaj de 0,6 cm. Taiati partea interioara din aceasta cifra pana cand obtineti un sablon. Inclinati sablonul la 90 de grade, iar acesta va fi modelul final pentru bratara din piele care va rezulta.

Apoi asezati sablonul pe partea din spate a bucatii de piele si trasati conturul cu un pix. Taiati conturul formei cu o pereche de foarfece ascutite si, de asemenea, taiati portiunea interioara a formei. Taiati mai multe forme de piele ca aceasta pana cand veti avea aproximativ 8 - 14 bucati. (numarul de care veti avea nevoie pentru a face bratara depinde de dimensiunea incheieturii mainii.)

Dupa aceea indoiti o bucata de piele la jumatate si puneti-o pe masa de lucru. Tineti forma in loc cu degetul aratator. Acum, impingeti a doua bucata de piele prin deschiderea bucatii indoite si indoiti-o si pe aceasta pentru a forma o legatura. Continuati sa innodati piese din piele pana cand obtineti o bratara care se potriveste incheieturii mainii. Coaseti capetele ultimei bucati de piele si atasati un buton de prindere la fiecare capat.

bratara impletita din piele

bratara impletita din piele

bratara impletita din piele

bratara impletita din piele

Bratarile din piele arata foarte bine cu tinute casual precum si cu stiluri vestimentare stratificate. Acum, ca stiti cum sa faceti bratari de piele, va puteti pune pe treaba pentru a va imbunatati colectia de accesorii.

Daca aveti nevoie si de indicatii vizuale, ispirati-va si de aici:

http://www.videojug.com/film/how-to-make-leather-bracelets

http://www.youtube.com/watch?v=bi1PhR3Zkmc