Cum se bea vinul?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9544

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand vine vorba de petreceri sau mese in familie, vinul este una dintre cele mai populare bauturi. In timp ce iubitorii de vin sunt usor de gasit in intreaga lume, unii dintre ei nu cunosc modul corect de consuma aceasta bautura. Multi se multumesc sa deschida sticla, sa toare vinul intr-un pahar si sa-l dea rapid peste cap. Nu cunosc pasii pe care trebuie sa-i faca inainte de a bea, cum ar fi aducerea vinului la temperatura potrivita, alegerea paharelor adecvate, lasarea lui sa se aseze si mirosirea aromei.

Acest articol va poate invata cum sa va bucurati cu adevarat de aceasta licoare.

* Inainte de toate, trebuie sa aduceti vinul la temperatura potrivita. In cazul vinului alb, trebuie sa-l puneti la frigider pentru cel putin o ora, inainte de a-l servi. In ceea ce priveste vinul rosu, cea mai buna temperatura este cea a camerei.

* Dupa ce vinul are temperatura potrivita, luati un tirbuson bun si, dupa ce-l introduceti in dop, incercarti sa-l scoateti pe tot deodata, fara sa-l sfaramati.

* Dupe ce ati scos dopul de pluta, faceti-i un mic control, pentru a va asigura ca nu contine mucegai sau modificari de culoare. In cazul in care gasiti asa ceva, nu beti vinul din acea sticla.

* Verificati si mirosul, iar daca exista arome neplacute care indica deteriorarea, din nou, nu beti din acea sticla.

* In cazul in care vinul are sedimente, va trebui sa-l decantati. Cu alte cuvinte, sa-l turnati intr-un alt recipient, printr-o panza, o sita fina sau un filtru de cafea.

* Dupa ce luati un pahar potrivit, turnati bautura si lasati-o sa se aseze sau sa respire, pentru a permite aromelor sa se imbine.

* Mirositi vinul din nou, de data aceasta pentru a-i inhala parfumul. Acest gest va contribui mult la gustul sau. De fapt, gustul unui vin, asa cum il "percepem" noi, depinde foarte mult de mirosul sau.

* In cele din urma, luati o inghititura de vin si tineti-o in gura pentru un moment. Dupa ce ii gustati diferitele arome, e timpul sa-l inghititi usor.

Sfaturi

* Cand vreti sa potriviti vinul cu alimentele, amintiti-va ca vinurile rosii merg cel mai bine cu carnea rosie, in timp ce fructele de mare si carnea de pasare sunt cele mai bune optiuni pentru vinurile albe.

* Alegeti paharele de vin cu atentie, deoarece contribuie la gustul general. Ca o regula, vinurile, mai ales daca sunt servite la cina, trebuie servite in pahare mai mari.

* Un vin vechi se decanteaza intotdeauna chiar inainte de servire, in timp ce vinurile tinere trebuie decantate cu cateva ore inainte de baut.