Cum sa-ti tunzi singur cainele?

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari19702

Voteaza & Distribuie

Descriere



Cum sa-ti tunzi singur cainele


Cum sa-ti tunzi singur cainele



Toaleta unui caine poate fi de multe ori mai scumpa decat a stapanului. Avand in vedere ca in toaleta lui intra imbaiatul, pieptanatul, tunsul, curatarea urechilor si tunderea unghiilor, sa nu mai punem la socoteala produsele si manopera cosmeticienei, ai putea lasa la salonul canin o suma frumusica. Asa ca, pentru a economisi niste bani, mai bine il tunzi singur acasa. Iata cum ai putea sa o faci:



Dupa ce ai spalat si uscat blana patrupedului cu usctorul, dupa ce l-ai pieptanat, aseaza-l pe o masa pentru a-ti fi mai confortabil sa lucrezi.



Este o idee buna sa pui sub animal un covoras de cauciuc care il va impiedica sa alunece pe suprafata mesei. Apoi, asigura-te ca zona de lucru este iluminata corespunzator.



Incepe cu partea dorsala a cainelui. Tunde cu grija blana incepand de la gat si avansand spre coada. Nu tunde blana de pe coada in acest moment. Cat de lung sau scurt ii tunzi blana depinde de rasa cainelui tau. Fii atent sa nu tai prea mult dintr-o data, ci, mai degraba, aluneca usor cu o miscare lina pentru a nu-l cioparti. Urmeaza conturul corpului cainelui.



In laterale, incepe din partea de sus si aluneca cu masina de tuns in jos, dintr-o miscare. Din nou, urmeaza conturul corpului cainelui si tunde-l cat de scurt sau de lung vrei.



Cu grija tunde blana de pe fata, gat si pieptul cainelui. Nu folosi masina de tuns deasupra ochilor, tunde aceasta blana cu foarfeca. Fii atent mai ales in jurul urechilor. Ridica-le si tine-le la o parte in timp ce tunzi in jurul lor. Blana de pe urechi, din jurul ochilor si in jurul gurii se tunde, de asemenea, cu foarfeca.



Tine coada cainelui dreapta, cu mana libera, in timp ce tunzi cu atentie blana la lungimea dorita. Atentie sa nu ciupesti din greseala coada. Cu foarfeca, tunde cu grija blana de sub coada.



Cand ai terminat cu partea de deasupra, e timpul sa ii tunzi blana de pe burta. Poti face asta fie daca animalul sta normal, pe 4 labe, fie daca il ridici de labele din fata, astfel incat sa se sprijine pe cele din fata si il tunzi in aceasta pozitie. Cel mai simplu mod ar fi daca patrupedul ar sta pe masa pe spate. Mare atentie sa nu-i ciupesti sfarcurile. Foloseste-ti mana libera pentru a-l acoperi pe fieca si tunde cu atenti in jurul lor cu masina de tuns.



Daca trebuie sa ii tai si unghiile, tine-i ferm o labuta cu mana libera si cu grija taie folosind unghiera de caini. Nu taia prea mult. Opreste-te deasupra zonei roz a unghiei, altfel ii vei provoca durere si va incepe sa sangereze. Daca unghiile cainelui sunt albe, vei putea vedea partea roz, insa daca sunt negre, trebuie sa tai putin cate putin. Daca nu esti sigur cum trebuie sa tai unghiile cainelui, ar fi o idee buna sa il duci la veterinar.



In timp si prin practica, iti vei imbunatati abilitatile iar cainele tau va arata din ce in ce mai bine cu un minim de cheltuieli.