Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Cum sa scrii un articol de ziar?

Cum sa/How to

Cand scrii un articol pentru un ziar, iti impartasesti gandurile si impresiile cu mii sau poate chiar milioane de cititori. Poate fi o experienta plina de satisfactii, insa poti atrage si critici negative. Concurenta in jurnalistica este destul de acerba, mai ales ca apar din ce in ce mai multe persoane liber profesioniste care colabroreaza (si fac o treaba destul de bun) cu diverse reviste, ziare sau publicatii online. Pentru a fi destul de bun pentru a fi publicat, este imperativ sa stii regulile de baza ale unui articol de ziar. Nu trebuie sa fii extrem de creativ atunci cand scrii un articol informativ. Cu toate acestea, iti poti forma un stil unic si atractiv pentru cititorii tai.

Sfaturi pentru scrierea unui articol de ziar

* Gandeste-te la o idee care poate fi o poveste buna. Ideea poate fi legata de un eveniment local ce se intampla in cartierul tau. Sau, ar putea fi un raport mai cuprinzator privind investigarea unui scandal politic.

* Fa o schita a materialului pe care urmeaza sa-l scrii. Ar putea fi sub forma unor notite aleatorii, a unor inregistrari audio sau video.

* Cand te apuci de scris, asigura-te ca ai un titlu care capteaza atentia citorilor. De asemenea, retine ca titlul trebuie sa fie corect si la timpul prezent.

* Surprinde-ti cititorii si fa-i curiosi inca de la prima propozitie care trebuie sa fie scurta si dramatica. Cititorii trebuie sa-si doreasca sa stie mai mult sa citeasca mai departe.

* Expune faptele povestii la inceput. Fii clar in exprimare si nu complica lucrurile.

* Nu uita cele cinci intrebari esentiale si nu uita sa raspunzi la ele: Ce s-a intamplat?, Cand s-a intamplat?, Cine a fost implicat?, Unde s-a intamplat?, si De ce s-a intamplat?

* Fii precis in ceea ce scrii si asigura-te ca toate faptele sunt corecte si adevarate.

* Foloseste verbe active ori de cate ori poti. Ii va da articolului mai multa profunzime.

* Nu uita ca fiecare poveste are doua variante. Fii obiectiv si lasa-ti cititorii sa decida cu mintea lor, si nu-i influenta. Desigur, acest lucru nu se aplica daca scrii despre o nedreptate sociala, despre care se stie ca nu are doua variante.

* Daca in articol vorbesti despre oameni sau evenimente cunoscute, gaseste noi modalitati de a-i descrie. Evita folosirea cliseelor.

* Foloseste ortografia si gramatica corecta. Articolele scris gresit din punct de vedere gramatical pot lasa o impresie proasta despre tine, ca scriitor.

* Evidentiaza-ti articolul si scoate-l in fata celorlate prin adaugarea unui ingredient special. Poate fi un pic de umor, un stil mai oral sau orice iti va face articolul sa iasa in evidenta.

* In cele din urma, revizuieste-l si editeaza-l, tinand cont de titlul pe care ti l-ai ales, asigurandu-te ca povestea are legatura cu el.

* Adauga o imagine daca e necesar.Comentarii


Postat de marioara radu , 26 Aprilie 2014, 09:47

Cine vrea sa se inscrie in Partidul Romania Floare,se poate inscrie la Petiteonline la ,,Va Puteti inscrie in Partidul Romania Floare.

 
Postat de Radu Marioara , 22 Ianuarie 2014, 06:47

Voi candida la Prezidentiale ,desemnata de Partidul Romania floare,pe care il conduc ,cu aprobarea Politiei de 4 ani si nu am facut zgomot prea mare.

 
Postat de Radu Marioara , 21 Ianuarie 2014, 13:03

Am infiintat un partid de tip nou Partidul Romania floare PRF,si il conduc de 4 ani cu acordul Politiei.Mi-a aparut in ziar si anuntul meu ca voi candida la Presedentia Romaniei,desemnata de acest partid.

 
Postat de Radu Marioara , 21 Ianuarie 2014, 07:53

Domnule director,al acestui ziar.Deoarece am primit scrisori prin care sant incurajata sa lupt pentru ideile mele,pentru Partidul Romania floare pe care il conduc,avand aviz favorabil din partea Politiei,,va scriu aceste randuri sperand ca veti fi printre ,,apostolii,, care sa,,predice,, despre mine si despre existenta acestui partid,cu care mi-am propus sa trezesc macar o parte semnificativa a populatiei,,adormite,,si sa lupt impotriva celor care au ,,amanetat,, viitorul a cel putin 7 generatii.In acest sens mi-am anuntat si candidatura la Presedentia Romaniei in ziarul Romania Libera din 17.01 2014.

 
Postat de Radu Marioara , 19 Ianuarie 2014, 13:10

Mi-am anuntat candidatura la presedentia Romaniei ,in ziarul Romania Libera,din 17 01 2014.

 
Postat de Radu Marioara , 12 Ianuarie 2014, 09:31

Reteta.Kiwi smeothie.4kiwi,400gr lapte,cateva cubulete gheata.Kiwi se curata de coaja.Se pun toate ingredientele in bidon si se amesteca pana cand kiwi sant pasate complet.Se consuma rece ,se poate decora cu cateva felii de kiwi,dupa preferinte.Drink up!

 
Postat de Marioara Radu , 21 Decembrie 2013, 06:30

Va urez.Fie ca spiritul bland al Sarbatorilor sa ninga asupra voastra doar bucurie si senin,prosperitate,veselie si sanatate in anul ce vine!

 
Postat de marioara radu , 09 Decembrie 2013, 06:14

Forma integrala a partidului infiintat de mine este Partidul Romania floare,iar forma prescurtata este P R F.Rapuns la:Trimiteti si mie pe marioara.radu@yahoo.com adeziuni de sustinere a Partidului Romania floare.

 
Postat de marioara radu , 16 Noiembrie 2013, 12:39

Trimiteti si mie pe marioara.radu@yahoo.com adeziuni de sustinere a Partidului Romania floare.

 
Postat de Marioara Radu , 10 Noiembrie 2013, 07:55

De luni 11.11.2013,incep sa strang semnaturi pentru sustinerea Partidului Romania floare,Cei cre vor sa sustina acest partid si ideile mele se vor putea inscrie pe listele pe care eu le voi da unui simpatizant a acestui partid.El se va afla in piata Berceni Oltenitei din Bucuresti,cu dosarul in care eu am anexat procesul verbal de lansare a partidului,tabele de inscriere a simpatizantilor acestui partid,modul in care vor gasi scrierile mele pe internet, si o fotografie ,a mea ca sa ma cunoasca ca fiind presedinta acestui partid,Partidul Romania floare.

 
 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)