Cum sa scrii o revista cu benzi desenate?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCum sa/How to, desene animate
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari5609

Voteaza & Distribuie

Descriere

O revista cu benzi desenate ar trebui sa contina, in mod ideal, 22 de pagini. Ea trebuia sa fie scurta si compacta. La fel ca orice alta activitate de creatie, a scrie o revista de benzi desenate este o arta. Este o forma de scriere creativa, in care trebuie vizualizate succesiunea de evenimente mai degraba decat a crea doar un "portret" verbal. Povestea trebuie sa atraga atentia cititorului si sa mentina interesul acestuia. Deoarece cele mai multe din povestile din revistele cu benzi desenate sunt citite de catre copii, continutul prezentat trebuiw sa fie simplu, distractiv si, la final, trebuie sa transmita un mesaj pozitiv.

Cum sa scrii o revista cu benzi desenate?

Pentru a scrie o revista de benzi desenate, ar trebui sa urmezi fie metoda de "scenariu complet" fie metoda "subiect-arta-dialog". Desi aceste doua metode sunt utilizate in mod obisnuit in scrierea cu benzi desenate, fiecare poate sa aduca inovatii proprii.

Pe de o parte, metoda scenariu complet ofera mai mult control scriitorului, astfel ca el poate decide cu privire la numarul de panouri dintr-o pagina, de caractere prezente, succesiunea de evenimente si dialoguri. Pe de alta parte, metoda subiect-arta-dialog permite artistului sa se ocupe de portretizarea evenimentelor din poveste. Scriitorul trebuie sa asigure artistului un rezumat al povestii si dialoguri in cateva cazuri sau evenimente. Restul controlului este predat artistului. El imparte subiectul povestii in panouri si decide asupra modului de plasare. Dupa ce artistul isi termina treaba, continutul este predat scriitorului pentru a adauga restul dialogurilor in poveste.

Primul lucru pe care un scriitor de reviste cu benzi desenate trebuie sa-l faca este sa-si imagineze vizual structura povestii in mintea lui. Redactarea simultana cu fluxul de idei nu este recomandata in acest tip de scriere. Scriitorul trebuie sa aiba in minte toata povestea sau cel putin o idee inainte de a o transpune.

Continutul scriitorului trebuie sa ofere o idee clara despre secvente si evenimente artistului. Claritatea ideilor permite artistului portretizarea povestii intr-un mod eficient. Pe scurt, artistul nu trebuie sa se confrunte cu dificultati in interpretarea continutului scriitorului. Scriitorul nu are nici un motiv sa-si extinda gandurile si ideile in aceasta forma de scriere. Este de asteptat ca el sa ramana concentrat asupra fluxului de poveste prin furnizarea de descrieri compacte si clare.

Povestea trebuie sa poata fi parcursa repede si dialogurile trebuie sa fie folosite numai atunci cand este necesar. Ritmul rapid de poveste mentine interesul cititorului. In ceea ce priveste revistele de benzi desenate in cauza, trebuie sa se tina cont de faptul ca "mai putin este mai mult".

Caracterele revistelor de benzi desenate trebuie de asemenea sa atraga atentia cititorilor. Acestea trebuie sa se refere la diferite mijloace de benzi desenate dar si la desene animate cu benzi desenate celebre in scopul de a obtine informatii despre crearea continutului necesar.

Publicarea unei reviste cu benzi desenate

Exista multe edituri care functioneaza in aceasta industrie. Autorul trebuie sa gaseasca un editor adecvat si sa inteleaga aspectele financiare si tehnice de publicare in prealabil. Trebuie ales acel editor care ofera expunerea completa pentru o opera de arta. Acest ghid de scriere a unei reviste cu benzi desenate ofera o idee de baza cu privire la acest domeniu. Informatiile ajuta la realizarea propriilor reviste cu benzi desenate, cel putin in stadiile primare. Crearea revistelor cu benzi desenate este, prin urmare, un mod distractiv de a ne expune abilitatile de scris intr-o maniera compacta.