Cum sa previi ridurile?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3358

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ridurile sunt inevitabile. Pe masura ce inaintam in varsta, pielea isi pierde elasticitatea si stratul de grasime de sub fata incepe sa se subtieze, dand nastere ridurilor. Inainte de a va resemna in fata unui viitor plin de cute, linii si labe de gasca, trebuie sa stiti ca exista cateva modalitati simple de a preveni aceste inevitabile semne de imbatranire.

5: Rezistati consumului de alcool si fumatului

Daca v-ati trezit vreodata cu dureri de cap si cu o mahmureala, ati experimentat efectele deshidratarii cauzate de alcool. Aceasta deshidratare afecteaza si piele, contribuind la aparitia ridurilor. Tigarile diminueaza oxidul nitric din artere, cel care da pielii flexibilitate. Miscarile musculare repetitive pe o perioada lunga de timp, cauzeaza, de asemenea, „sifonarea" pielii. Desi liniile provocate de zambet sau ras sunt inevitabile, ridurile de deasupra buzelor formate in ani de supt tigari nu sunt.

4: Mancati alimente bogate in vitamine

Anumite alimente sunt deosebit de benefice pentru piele. Vitaminele A, C si E, precum si carotenoidele (gasite in somon), si licopenul (gasite in rosii), sunt foarte bune pentru piele.

* Vitamina A: spanac, cartofi dulci, papaya, oua, mango si cantaloupe

* Vitamina C: ardei rosu, broccoli, piersici, papaya si portocale

* Vitamina E: nuci si seminte

3: Cititi eticheta de pe cremele hidratante si antirid

Din moment ce o dieta bogata in vitamine A, C si E e buna pentru piele, este necesar sa verificati si etichetele de pe cremele hidratante si antirid daca contin aceste ingrediente.

* Vitamina A (un retinoid) apare pe etichetele produselor cosmetice sub denumirea de Retin-A (acidul retinoic), retinol si retinil. Cand sunt aplicate sub forma de crema, aceste ingrediente maresc colagenul si elastina (proteinele din derm). Retinoizii, de asemenea, repara daunele cauzate de soare si reduc aparitia liniilor fine si a ridurilor.

* Versiunea de acid L-ascorbic al vitaminei C penetreaza stratul exterior al pielii si creste nivelul de vitamina C cu 40 %. Vitamina C protejeaza impotriva arsurilor solare si poate reduce aparitia acneei rozacee.

* DL-alfa-tocoferol este cea mai eficienta forma de vitamina E. Imbunatateste efectele de protectie solara si incetineste formarea ridurilor. Deoarece razele UV degradeaza sau inactiveaza vitaminele C si E, folositi produsele care contin aceste ingrediente pe timp de noapte sau sub o crema cu ecran solar total.

2: Spalati si exfoliati

Adevarat sau Fals: Pielea uscata cauzeaza riduri? Surprinzator, raspunsul este fals. Aceleasi atacuri ale mediului care cauzeaza ridurile provoca, de asemenea, si uscarea pielii, ceea ce inseamna ca nu este cauza ridurilor in sine, ci victime ale aceluiasi factor. Chiar daca pielea uscata nu produce cute, totusi le scoate in evidenta pe cele existente. O spalare si exfoliere adecvate va vor ajuta sa reduceti aparitia liniilor fine si a ridurilor.

1. Impiedicati razele soarelui

Retineti ca lumina soarelui (din moment ce este necesara pentru producerea vitaminei D), este benefica in cantitati moderate. Cu toate acestea, daca aveti de gand sa stati in soare, in mijlocul zilei sau pentru perioade lungi de timp, ecranul solar total este esential. Incepeti prin protejarea fetei si a mainilor cu o crema hidratanta de zi cu zi care contine o protectie solara SPF 30. Pentru zilele lungi petrecute in soare, aplicati cu generozitate, uniform pe tot corpul, crema cu protectie solara sau ecran solar total. Produsele de protectie solara patrund in piele in aproximativ 20 de minute, asa ca le intindeti-le bine inainte sa iesiti afara pentru a va bucura de o zi fara riduri.