Cum sa prevenim raceala?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2755

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se apropie cu pasi repezi anotimpul rece, asa ca ai un motiv in plus sa stai departe de cauzele care provoaca aparitia racelii. Iata cateva sfaturi pentru a-ti mentine sanatatea pe tot parcursul anului. Sfaturile bunicilor din copilarie, precum haine groase, ceai cald, miere si lamaie, raman valabile la orice varsta. Insa odata cu trecerea anilor obiceiurile nesanatoase au inceput sa apara. Acestea favorizeaza acumularea virusilor iar raceala se va instala numaidecat.

1. Spala-te cat mai des pe maini

Cu totii ne spalam pe maini, insa e foarte important si cum o facem. Nu te mai gandi sa te speli pe maini fugitiv pentru ca nu cumva sa ramai in urma cu treaba. Acorda mai mult timp acestui aspect si spala-te cum se cuvine. E vorba de 1 minut in plus! Tine cont de faptul ca daca nu te speli pe maini corespunzator vei imprastia bacterii si virusi in jurul tau si vei face rau si altor persoane, nu numai tie.

2. Renunta la rosul unghiilor

Cert e ca rosul unghiilor este un obicei cat de poate de neaspectuos. Pe langa aceasta, vei da „o mana de ajutor" germenilor sa patrunda in locuri favorabile pentru a se dezvolta. De fapt, virusii aflati sub unghii vor ajunge in gura, un mediu cat se poate de propice pentru a da nastere afectiunilor nedorite: gripa, raceala, febra si/sau dureri de gat.

3. Uita de lenevit

Ori de cate ori lenevitul iti face cu ochiul, gandeste-te la sanatatea ta. Petrecandu-ti toata ziua in fata televizorului sau calculatorului, ai cele mai mari sanse sa te imbolnavesti. Aerul de afara are impact benefic asupra plamanilor tai, reglandu-le activitatea. Daca vei reusi sa te tii de jogging, jumatate de ora in fiecare dimineata, sanatatea ta nu va mai avea de suferit.

4. Ai grija la cei din jur

Cu siguranta cei din jurul tau nu au nici o intentie rea in ce-ti priveste sanatatea, insa evista sa impartiti acelasi pahar sau sa mancati din aceeasi farfurie. Pastrati o distanta rezonabila pentru a nu va contagia unii pe altii!

5. Consuma alimente sanatoase

Cand te gandesti la pizza, hamburger sau shaworma gandeste-te si ca acest gen de mancaruri ingreuneaza procesul de aparare al metabolismului tau. Consuma cat de multe fructe si legume proaspete, acestea iti vor asigura necesarul de vitamine si minerale de care ai nevoie.