Cum sa ma las de fumat?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriCum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari5223

Voteaza & Distribuie

Descriere

Medici din intreaga lume au insistat in mod constant ca fumatorii sa renunte la fumat si au sustinut in repetate randuri campaniile publicitare impotriva acestui obicei. Acesti oameni avizati au adus nenumarate dovezi stiintifice despre modul nociv in care fumatul afecteaza corpul atat al fumatorilor, precum si al altor persoane care doar inhaleaza fumul. In ciuda acestui fapt, diverse studii medicale indica un numar tot mai mare de decese cauzate de bolile dobandite de pe urma fumatului. Multi fumatori par sa caute raspunsul la intrebarea - cum sa ma las de fumat repede si definitiv? Desi cea mai usoara cale de a renunta este abtinerea, e nevoie de o mult de curaj si determinare pentru a atinge succesul acestei metode.

Cum te poti lasa de fumat in cel mai usror mod cu putinta?
Cel mai simplu si necostisitor fel de a te lasa de fumat este o puternica vointa mentala si amintirea permanenta a dorintei de a nu mai fuma. Trebuie sa incerci sa renunti la fumat treptat, si nu dintr-o data, deoarece acest lucru poate avea multe efecte secundare asupra corpului si sanatatii. Incearca sa reduci numarul tigarilor din ce in ce mai mult, dar lent. De exemplu, daca de obicei fumezi 5 tigari pe zi, in ziua urmatoare fumeaza doar patru, in ziua urmatoare trei, si tot asa pana cand in cele din urma nu mai fumezi o zi intreaga. Facand acest lucru, ii vei permite corpului sa se adapteze la schimbarile care apar datorita renuntarii la acest obicei. Pentru a-ti lua gandul de la pofta de a-ti aprinde o tigara, poti sa te inscrii intr-un club pentru a face ceva creativ, care iti place foarte mult si care te va tine ocupat. Poti oricand cere ajutorul membrilor familiei tale pentru a te sustine sa te lasi de fumat.

Conform rapoartelor medicale, multi fumatori au beneficiat de tratamente cum ar fi acupunctura, aromoterapia si presopunctura (acupresura) pentru a putea renunta la fumat. Multi profesionisti recomanda terapia cu laser, care implica actiunea laserului asupra acelor parti ale corpului care sunt legate de dependenta de fumat. Nevoia si dorinta de a fuma pot fi reduse considerabil prin utilizarea unor metode naturale, cum ar fi plantele aromatice, ginsengul coreean, lobelia si Garcinia Cambogia.

Hipnoterapia, prin care fumatorii sunt supusi hipnozei pentru a li se creste puterea de vointa de a renunta la fumat, este de asemenea considerata a fi o modalitate eficienta care se ocupa de aceasta problema. Exista si medicamente, precum vareniclina si bupropionul, care joaca un rol important in controlarea nevoii de a fuma. Vareniclina are capacitatea de a bloca receptorii de nicotina din creier. Datorita acestei caracteristici a medicamentului, afinitatea pentru fumat a unei persoane scade considerabil. Un alt mod util poate fi terapia de inlocuire a nicotinei din tigari (care presupune administrarea unor cantitati foarte mici de nicotina in sange) cu nicotina sub diverse forme: gume de mestecat, spray-uri sau plasturi. Aceasta terapie ajuta prin faptul ca nu i se mai furnizeaza corpului gaze nocive si otravitoare. Wellbutrin, Chantix sau Zyban sunt cunoscute pentru succesul lor in reducerea poftei de a fuma. Nu lua insa nici un medicament inainte de a te consulta cu medicul tau.

Vorbeste cu alti fost fumatori si asculta-le sfatul, pentru ca, de multe ori, facand ce au facut si altii, poate avea rezultate si pentru tine.