Cum sa iti infrangi gelozia?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3888

Voteaza & Distribuie

Descriere

De ce esti gelos?



Ce ii face pe oameni gelosi? Exista doua motive de baza care hranesc gelozia. Primul ar fi ca o alta persoana are ceva ce tu nu ai. De multe ori, aceste obiecte care ne lipsesc si pe care le dorim sunt banii, dragostea, oportunitatea, norocul etc. Al doilea ar fi nesiguranta. Unii oameni au intotdeauna un sentiment de inferioritate in fata altora. Indiferent daca in realitate le sunt sau nu inferiori altora, este o chestiune cu totul diferita, dar ei, cu siguranta, se simt asa. Acesti doi factori principali care determina gelozia nu se exclud reciproc intotdeauna, dar cel mai adesea, lucreaza in tandem.



Cum sa iti infrangi gelozia?



Cea mai mare hiba a geloziei este ca strica relatiile, asadar trebuie sa inveti cum sa ti-o infrangi. Nu doar pentru ca va ruina o relatie, dar poate fi o problema cam mare pentru tine. Cei care sunt gelosi nu se comporta astfel fata de o singura persoana, ci li se intampla sa fie gelosi pe o multi alti oameni. Asadar, exercitiile pentru depasirea geloziei s-ar putea sa salveze mai mult de o relatie.



* intelegere cauza: De ce esti gelos pe o anumita persoana? Care-i chestia aia care te face sa invidiezi oamenii? Mai inainte de toate, trebuie sa gasesti raspunsul la aceasta intrebare. Apoi, urmatoarea ar fi daca este posibil sau nu sa obtiii ceea ce au ei? Si cum? Apoi fa efortul de a-ti reduce gelozia. Daca nu se poate, este o comparatie nepotrivita si trebuie sa inveti sa treci peste.


* lucreaza la increderea in sine: urmatorul lucru foarte important este sa-ti imbunatatesti increderea in tine. Daca crezi ca nu esti mai bun decat altii intr-un domeniu, incearca lucruri noi care sa dezvolte competente noi, si care te vor face sa te simti putin mai sus de restul. Avand mai multa incredere in sine, ajuta la reducerea sentimentului de gelozie.


* discuta cu prietenii: barbatii mai bine ar intra in pamant decat sa recunoasca in fata prietenilor ca sunt gelosi sau sa afiseze o lipsa a increderii in sine. Dar acest lucru este foarte important. A sta de vorba cu prietenii tai ti-ar putea dezvalui un alt aspect, pozitiv, la care probabil nu te-ai gandit sau pe care l-ai ignorat. Discutand despre geloziile tale ar putea scoate la suprafata o parte din calitatile tale pe care altii le invidiaza la tine. Si asta, cu siguranta, te-ar putea face sa te simti bine.


* apreciaza-ti calitatile: invata sa te apreciezi pentru calitatile tale. De ce sa cauti lipsuri si sa iti para rau doar dupa ce iti lipseste? Nu mai bine adopti o abordare pozitiva a persoanei tale si te gandesti la toate lucrurile frumoase din viata ta, pentru care oamenii te iubesc? Constientizeaza importanta acestor lucruri si mergi mai departe.


* fii cu un pas inaintea geloziei: Analizeaza-ti gelozia si intelege ca nu este buna pentru tine. Fii cu un pas inainte si foloseste-o in mod pozitiv. Cum? Atunci cand simti ca te incearca gelozia pe gandeste-te ce are respectivul si tu nu ai. Vezi daca poti dobandi si tu acelasi lucru. Astfel, gelozia nu este intotdeauna rea pentru tine, pentru ca scoti din ea ceva constructiv. Ar putea fi un mijloc de auto-introspectie si auto-imbunatatire. Daca nu poti obtine, mergi mai departe.