Cum sa iti influentezi visele?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari6958

Voteaza & Distribuie

Descriere

Programarea, influentarea sau controlarea viselor poate reprezenta o metoda pe care fiecare o poate alege, intr-un mod deliberat, pentru a-si rezolva unele probleme, folosindu-se de puterea subconstientului. Visatul poate rezolva multe probleme transmitandu-ne sfaturi, sugestii, oferindu-ne diverse semne.

Metoda urmatoare se refera la alegerea a ceea ce urmeaza sa visezi, nu la modul prin care iti poti controla visul dupa ce acesta a inceput sa ruleze deja sub pleoape.


Despre vise

Despre vise

Pasi de urmat:
1. Ai incredere in metoda prezentata!
Pentru inceput, trebuie sa ai incredere in aceasta metoda, daca tu nu esti convins ca poate functiona, daca nu esti atras de puterea si interpretarea viselor si nu consideri ca acestea transmit semne din subconstient, metoda fiind respinsa din start, nu va functiona.

Pshihologul specializat in vise, Deirdre Barrett, considera ca este posibil ca solutiile pentru problemele noastre sa se afle deja in mintea noastra treaza, insa numai prin vise reusim sa-i conferim constiintei proprii o atentie sporita.

De asemenea, Barrett crede ca atunci cand visam avem mai mult timp pentru gandire, iar tot ce gandim devine vizual, asociat cu diverse secvente, lucruri imposibil de observat atunci cand suntem treji.

2. Decide care este problema care trebuie rezolvata sau aspectele care te framanta
Este firesc ca fiecare sa aiba foarte multe probleme, insa atunci cand se apeleaza la aceasta metoda, este indicat sa nu facem o salata de nereusite. Problema aleasa trebuie sa fie ceva clar definit, ceva ce te apasa in momentul respectiv.

Calatorie prin vagaunele subconstientului

Calatorie prin vagaunele subconstientului

Psihologul amintit este de parere ca problemele/aspectele care te framanta si au nevoie de o vizualizare ar fi cele mai potrivite pentru a-si gasi rezolvarea intr-un vis, precum unele inventii, picturi, in special cand problema cu care te confrunti este lipsa de inspiratie.

3. Gandeste-te intens la problema respectiva, inainte de somn
Inainte sa mergi la somn gandeste-te la aceasta problema, si impune-ti ca mintea ta sa fie focusata pe aceasta problema in timp ce dormi. De asemenea, asigura-te ca ai cerut o solutie sau o noua viziune pentru problema ta.

Este de preferat ca atunci cand ii ceri mintii tale acest lucru, sa si scrii intr-un jurnal despre ceea ce vrei sa visezi. Totodata, ajuta mai mult si daca apelezi la un exercitiu vizual, desenand ceea ce ai vrea sa visezi. Acest lucru nu este necesar, dar e util in a concretiza problema si a o vizualiza mai bine inainte de a incerca sa-i visezi solutia.

4. Alege abordarea potrivita pentru tine
Vom descrie mai jos cele doua metode care te pot ajuta sa-ti programezi sau sa-ti influentezi visele. Ambele sunt valide, insa, in functie de caracteristicile si cerintele fiecarei metode, poti alege care este mai convenabila. Exista atat sustinatori cat si persoane care se impotrivesc fiecarei metode in parte.

A. Prima metoda: Alunga-ti toate gandurile din constient!
Pune-ti deoparte toate problemele si gandurile pe care le ai in constient. Goleste-ti mintea inainte de somn. Andy Baggott a precizat ca nu are sens sa iti pastrezi problemele in minte atat timp cat esti pregatit sa-ti lasi subconstientul sa le rezolve. Daca continui sa te gandesti la ce te framanta vei adormi foarte greu, nu vei avea parte de un somn odihnitor si te vei trezi obosit. Profesorul Baggott recomanda sa lasi deoparte grijile referitoare la problema pe care vrei sa o rezolvi in timpul visului.

Alunga-ti gandurile inainte de somn

Alunga-ti gandurile inainte de somn

Pentru a-ti alunga gandurile poti fie sa citesti o carte inainte de somn, fie sa scrii un poem sau o scrisoare, sa vorbesti cu cineva, sa eviti orice element stimulator precum filme, emisiuni TV sau jocuri, pentru ca acestea pot sa-ti bruieze cursul visului.

Mergi la somn. Intinde-te, relaxeaza-te, asigura-te ca stai confortabil, renunta la toate gandurile, iar daca imparti patul cu cineva roaga-l fie sa vina la somn odata cu tine, fie sa incerce sa nu te deranjeze mai tarziu. Incearca, inainte sa adormi, sa vizualizezi o imagine frumoasa, gandeste-te la o plimbare pe plaja, un loc preferat, ceva pozitiv.

B. A doua metoda: concentreaza-te pe problema inainte de somn
Intinde-te, stai relaxat si gandeste-te profund la problema pe care o vrei rezolvata, la inspiratia pe care o cauti. Evita gandurile obscure, anxioase. Gandeste-te la problema din prisma rezolvarii sale, poti avea ganduri precum: „As dori sfaturi in subconstient care sa ma ajute sa reusesc sa obtin o marire de salariu".

Inchide ochii si gandeste-te la imagini cheie pentru visul tau. Daca nu apare nimic, citeste ce ai notat in jurnal, daca ai notat, sau gandeste-te din nou la problema ta. Imagineaza-ti sunete in fundal, imagineaza-ti ce o sa vezi, cum o sa te simti. Imagineaza-ti un dialog pe care te astepti sa-l auzi in vis. Desi trebuie sa te gandesti intens la problema, pastreaza-ti o atitudine calma, relaxata.

franturi din vise

franturi din vise

Mergi apoi la culcare cu aceste imagini si sunete in minte.

Descifreza-ti visul
Cand te trezesti, deschide-ti jurnalul si scrie tot ce iti amintesti, cat de repede, caci visele fac parte din memoria noastra pe termen scurt. Scrie cat de mult poti pentru a avea ce sa analizezi apoi. Gandeste-te la ideile din vis, daca sunt ceva solutii pe care le poti contura in urma visului, unele imagini care iti sugereaza ceva. Daca gasesti solutii sau solutii partiale, noteaza-le sau deseneaza-le, apoi inspira-te din ele sau aplica-le, pentru a rezolva problema.

Practica in continuare aceasta activitate pana cand iti devine mai usoara. La inceput s-ar putea sa fie mai complicat sa convingi sa ai incredere ca subconstientul iti poate resolva problemele si poate sa treaca o perioada pana cand rezultatele "programarii" viselor vor fi observabile si vor constitui solutii clare.

surse: msnbc.msn.com, asdreams.org, dreamsresearch.net