Cum sa inveti un copil sa inoate?

Detalii

CategoriiSport
TaguriCum sa/How to, inot
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari1731

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un plan simplu combinat cu rabdare si suport este abordarea corecta pentru a invata un copil cum sa inoate. Deoarece nu toti copiii se descurca din prima, incercati sa urmati acesti pasi pentru ca cei mici sa se simta bine, in siguranta si sa se distreze.

Lucruri de care ai nevoie

•Ochelari de inot
•Protectie pentru nas
•Costum de baie
•Pluta

Instructiuni

1.Tineti copilul de subtiori si mergeti cu el prin apa astfel incat sa se simta confortabil in mediu acvatic. Vorbiti cu el pentru a gasi noul loc distractiv si interesant.

2.Puneti copilul sa dea din picioare in timp ce se tine de marginea piscinei, dumneavoastra avand grija sa ii ghidati picioarele. Apoi tineti-l de maini astfel incat sa ii dati sentimentul de miscare. Copiii mai mari se pot tine de pluta.

3.Scufundati-va fata si faceti baloane impreuna cu copilul in timp ce da din picioare pentr a-l obisnui sa-si bage capul in apa. Treptat intrati sub apa impreuna cu el pentru a-l invata sa-si tina respiratia. Insotiti copilul sub apa si jucati-va jocuri subacvatice pentru a-l face sa deschida ochii.

4.Tineti copilul de talie sau piept si puneti-l sa dea de maini. Aratati-i miscarea iar dupa ghidati-i mainile. Lasati-l sa dea singur din maini in timp ce il sustineti si amintiti-i sa dea din picioare.

5.Puneti-l sa inoate pe distante mici – de la marginea piscinei la dumneavoastra. Incepeti cu distante foarte mici astfel incat sa poata sari la inceput pana in locul in care sunteti dumneavoastra. Treptat mariti distanta.

6.Aratati-i cum poate respira ridicand capul si intorcand fata pana ce reuseste sa ajunga la dumneavoastra.

7.Instruiti-l sa sara in piscina si sa-l prindeti iar treptat departati-va astfel incat sa trebuiasca sa inoate pentru a ajunge la dumneavoastra.

Sfaturi & Atentionari

•Executati pe rand fiecare pas. In prima zi primul pas, in a doua zi primul pas si dupa cel de-al doilea pas. Incepeti fiecare lectie cu o revizuire a lectiilor trecute si avansati cu urmatoarea dar doar daca este pregatit copilul.

•Cel mai important factor in ceea ce priveste invatarea copilului sa inoate este ceea ce simte fata de apa. Incercati mai multe jocuri pentru a se simti in siguranta. Exersati incet. Daca reuseste sa se distreze in apa, inotul va fi ceva natural

•Nu lasati niciodata copilul nesupravegheat langa piscina. Nu va luati niciodata ochii de la el cand este la piscina. Aceasta este o problema foarte importanta. Chiar si copiii care stiu sa inoate trebuiesc supravegheati!

•Chiar daca increderea copilului este cel mai bun profesor, poate fi si cel mai mare dusman!