Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Cum sa ingrijesti o dracaena?

Hobby

Dracaena (sau scris pe romaneste "dracena"), este originara, in principal, din Africa si Asia tropicala. Caracterizata prin viata lunga si cresterea relativ lenta (aproximativ 10 cm pe an), planta e cunoscuta pentru frunzele ei frumoase, adesea pestrite. Facand parte din familia Agavaceelor, dracaena are frunze lanceolate si arcuite care cresc sub forma de tufa in partea de sus a tulpinii goale si pot atinge chiar si 3m inaltime. Foarte rar infloresc in interior, dar in anumite conditii, plantele mature pot da nastere unor flori crem in forma de stea.

Unde, cand si cum se planteaza dracaena

Cultura lor este relativ usoara. Dracaenele au nevoie de lumina stralucitoare, insa fara caldura excesiva. Speciile Dracaena fragrans si Dracaena marginata suporta si o amplasare cu mai putina lumina, dar acest lucru le va incetini cresterea. Cele mai multe specii necesita aproximativ o temeperatura constanta de 18 ° C. Daca temperatura este insuficienta, frunzele se ofilesc si cad. Aceste plante au nevoie, in general de caldura si umiditate si cel mai bine este sa fie tinute intr-un giveci de apa umplut cu pietricele sau bile de lut. Cand se planteaza sau replanteaza, folositi pamant normal, cu exceptia Dracaenei Draco, careiea ii place mai mult un amestec de turba cu pamant.

Alegerea soiurilor de Dracaena

Dracaena marginata are frunzele cu marginea rosie. Este specia cea mai toleranta vis-a-vis de temperatura si umiditate. Acesta este probabil motivul pentru care este cea mai prezenta specie in interior. Dracaena marginata „tricolora" este un soi cu frunze dungate in trei culori: roz, crem si verde.

dracaena-marginata


Dracaena Draco este, de asemenea, mai putin dificila si suporta putina neglijenta. Rasina ei este de culoare rosie si creste destul de incet. Totusi, are nevoie de un ghiveci mare, chiar si cand e doar un puiet, deoarece are un sistem radicular foarte bine dezvoltat.

Dracaena-Draco

Dracaena australis are frunze verde-maronii si este una dintre putinele care poate fi plantata in aer liber pentru ca rezista pana la -5 ° C.

Dracaena-australis


Cum se ingrijeste o dracaena

Udati planta in fiecare saptamana: substratul ar trebui sa ramana umed, fara ca apa sa stagneze. Lasati suprafata sa se usuce usor inainte de urmatoarea udare, pentru ca pamantul nu trebuie sa balteasca. Primavara si vara, spalati planta o data pe luna. In timpul iernii, lasati pamantul sa se usuce mai bine.

Daca aerul din camera este uscat, pulverizati frunzele zilnic si puneti ghiveciul pe un strat de pietricele umede sau pe marmura.

Fertilizati planta la fiecare 15 zile in timpul cresterii.

Nu schimbati ghiveciul dracaenei atunci cand radacinile ies din el pentru ca plantei ii place sa se simta inghesuita. Dracaena draco face exceptie. Pentru ea luati un ghiveci mai mare pentru ca ii place sa aiba spatiu.

Daca doriti sa ramificati planta, primavara, taiati-i tulpina principala si turnati peste ea ceara de vindecare.

Sub frunzele ei pot aparea insecte maro, pe care le puteti elimina cu ajutorul unui tampon imbibat in alcool. In cazul in care atacul insectelor este prea mare, sprayati cu un insecticid sistemic.

Sfaturi de la peisagisti

Dracaena, ca multe alte plante verzi, are proprietati absorbante si depoluante, neutralizad mirosurile produselor pe care le folosim zilnic in tabieturile noastre (acetona, parfumuri, produse de curatare, etc). Puteti sa le asezati intre ficusi sau filodendroni pentru un efect estetic frumos si purificator. Contrar credintei populare, elibereaza mai mult oxigen decat absoarbe, astfel incat puteti sa o asezati, linistit, in camera dvs.Comentarii


Postat de david laura , 19 Aprilie 2014, 17:35

ieri am luat o dracena marginita nu stiu mai exact cum a fost tinuta acolo dar frunzele ei sunt lasate in jos de ce? a da nu sunt toate lasate in jos si nici nu sunt tare lasate in jos doar putin este problema?Rapuns la:ieri am luat o dracena marginita nu stiu mai exact cum a fost tinuta acolo dar frunzele ei sunt lasate in jos de ce?

 
Postat de david laura , 19 Aprilie 2014, 17:31

ieri am luat o dracena marginita nu stiu mai exact cum a fost tinuta acolo dar frunzele ei sunt lasate in jos de ce?

 
Postat de lasconi , 18 Decembrie 2013, 16:18

din ce cauza imi pica frunzele? si din ce cauza i se lasa frunzele in jos,un raspuns va rogRapuns la:din ce cauza imi pica frunzele?

 
Postat de lasconi , 18 Decembrie 2013, 16:16

din ce cauza imi pica frunzele?

 
Postat de Rpd Maricela , 14 Iulie 2013, 09:59

am o dracena marginata luata din noiembrie,in ianuarie am puso in alt ghiveci cu alt pamant.o tin intro inkpere luminoasa k afara se lasa toate frunzele in jos.E verde cum am luat-o dar sta pe loc,nici n-a mai crescut nimic.Ce trebuie sa fac?un raspuns va rog

 
 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)