Cum sa infrumusetam zidurile goale?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, Cum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari10773

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aceasta este o intrebare pe care foarte multi dintre noi si-o pun cand se muta in casa noua sau cand vor sa-si reimprospateze locuinta. Iar cand nu sunt resurse financiare pentru o schimbare de look completa a unei camere sau a unui apartament, exista si alte modalitati de a da un aer de nou unei camere care arata la fel de cativa ani.

Mai jos va dam cateva solutii eficiente de a va readuce zidurile goale la viata. Nu uitati ca ceea ce conteaza sunt gusturile fiecaruia.

Revitalizarea ferestrelor
Incercati sa va agatati perdelele cu mult deasupra inaltimii ferestrei si dincolo de latimea ferestrei. (Aveti insa grija sa nu lasati impresia ca fereastra e prea mare fata de dimensiunea camerei.) Atarnati o tija si niste perdele pe un perete gol, iar in locul ferestrei puteti pune o oglinda.

Draperii

Paravane decorative

Paravanele sunt fantastice pentru umplerea unui colt intr-o camera care pare goala. Sunt disponibile in diverse marimi si stiluri.

Paravan decorativ

Frunzis
Folositi un copacel inalt si impodobiti-l cu luminite pentru a adauga o sursa moale de iluminat intr-un colt al peretelui mort. Agatati flori in dreptul ferestrei, deasupra usii sau la capetele oglinzii pentru putina culoare.

Pomisor cu luminite

Rafturi
Montati rafturi si asezati pe ele plante sau un grup mic de obiecte de colectie, cum ar fi piese de arta asemanatoare cu papusile Matrioska.

Rafturi

Tablouri si fotografii
O piesa de arta va adauga intotdeauna putin interes unei incaperi. Cand agatati un singur tablou, asigurati-va ca este corect dimensionat pentru peretele pe care vreti sa il decorati si aveti grija sa nu-l fixati prea sus pe perete. Un grup de fotografii inramate si dispuse oarecum haotic, dar simetric, vor personaliza si mai mult spatiul.

Fotografii pe perete

Materiale
Folositi materiale usoare pentru a decora zidurile anoste. Fixati tesaturile acolo unde plafonul intalneste peretele, astfel incat materialele sa para ca izvorasc din tavan. Le puteti rula pe toata lungimea unui perete sau le puteti folosi pentru a crea un punct focal.

Tablouri de materiale pe pereti

Surse de iluminat - Iluminarea unui perete
Iluminatul este foarte important intr-o camera. Folosirea diferitelor surse de iluminare va schimba modul in care veti vedea incaperea si in care va veti simti in ea. Luminile difuze adauga putina drama si evidentiaza anumite zone din camera.