Cum sa faci un spatiu ingust sa para mai mare?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, Cum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari3774

Voteaza & Distribuie

Descriere

Poate parea greu sa creezi un spatiu deschis si aerisit in micutul apartament pe care il ai, dar cu putina planificare orice loc ingust poate deveni functional. De fapt, exista destule trucuri care pot fi folosite pentru ca un spatiu mic sa para mai mare. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Foloseste-te de oglinzi
Oglinzile sunt accesorii minunate pentru spatiile inguste. Ele reflecta lumina si dau senzatia de spatiu deschis. Exista catavea reguli pentru folosirea oglinzilor in locurie inguste:

a. Decat sa folosesti cateva oglinzi mai mici, achizitioneaza-ti o oglinda mare si frumos inramata. Aceasta poate fi fixata direct pe podea, sau daca e mai mica, deasupra mesei sau a biroului. Folosirea mai multe oglinzi mici poate da impresia de spatiu ingust, avertizeaza specialistii in decoratiuni interioare.

oglinda

b. Pe cat posibil, plaseaza o oglinda mare in partea opusa unui geam. Oglinda va reflecta lumina provenita de la geam si va evidentia si mai mult ideea de spatiu larg. Va parea ca mica ta camera are mai multe geamuri, este mai aerisita si mai luminoasa.

2. Foloseste mobila mare
Poate parea destul de confuz, dar atunci cand un singur corp mare de mobila este asezat intr-un spatiu ingust, acesta va parea mai larg. Mai multe mobile micute plasate intr-un spatiu ingust vor da senzatia de inghesuiala si te vor impiedica sa te deplasezi bine prin camera. Unul sau doua corpuri de mobila mai mari si plasate in mod inteligent, in asa fel incat sa fie si functionale, vor da impresia de spatiu larg.

3. Achizitioneaza scaune fara brate
Senzatia de larg mai poate fi data si de scaunele sau fotoliile fara brate. Lipsa bratelor reduce inghesuiela vizuala si da iluzia de spatiu deschis. Oricum, nu strica sa fii practic: daca esti genul de om caruia ii place sa stea intins pe canapea, nu-ti lua una fara brate. Te va enerva la culme faptul ca nu ai pe ce sa-ti sprijini capul!

draperii

4. Evita draperiile incarcate
Intr-un spatiu ingust, este bine sa eviti draperiile mari, grele, cu decoratiuni incarcate. Desi materialele bufante si pufoase dau impresia de lux si grandoare, ele ocupa mult din spatiu vizual. Daca vrei ca un spatiu mic sa para larg, cumpara draperii simple, in culori deschise si fara prea multe decoratiuni.

5. Foloseste culori deschise
Culorile inchise sunt excelente pentru locurile largi, dar fac numai deservicii intr-o camaruta de bloc. Daca vrei sa dai impresia de spatiu, foloseste numai culori deschise pentru pereti. Zugraveste peretii intr-o singura culoare deschisa, si sterge orice modele sau decoratiuni deja existente. Daca ti se pare anost sa ai o singura culoare in toata camera, poti folosi diferite nuante ale aceleiasi culori pe fiecare perete in parte.