Cum sa devii vegetariana?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1868

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iti plac dulciurile, produsele de patiserie, painea, gratarul de pui sau de porc, mititeii cu mustar si bauturile spirtoase? Tuturor ne plac, dar nu multora ne face bine. Mai ales cand exageram cu ele.

Ne resimtim din ce in ce mai mult si fiecare masa imbelsugata lasa amprente pe corp. Atat in exterior cat si in interior. Daca va doriti si voi sa fiti sanatosi si sa aveti energie, chef de viata, de iubit, de sex, de dansat, de orice, sa aveti un chip luminos fara creme, o piele stralucitoare si o respiratie proaspata nu va mai incarcati organismul cu toxine. Una dintre cele mai bune metode pentru a te bucura de toate cele de mai sus e o dieta vegetariana.

Iata cateva motive pentru care ai putea deveni vegetariana:

Unul dintre cele mai puternice ar fi ca s-a dovedit stiintific ca o dieta lacto-vegetariana reduce bolile cronice degenerative, cum sunt:
* bolile cardiovasculare (accidentul vascular cerebral, infractul miocardic, hipertensiune arteriala, etc)
* bolile digestive ( ulcerul gastric, gastrita, afectiuni ale ficatului, pancreasului, colecistului, cancerul de colon, etc)
* bolile metabolice si un mare numar de tipuri de cancer (esofag, ficat, plaman, san, prostata, colon, stomac, etc)

Apoi:

* dieta vegetariana ofera suficiente cantitati de proteine de cea mai buna calitate, si contine toti aminoacizii esentiali.
* animalelor li se dau tot felul de substante chimice toxice pentru a creste si pentru a se dezvolta – eviti astfel hormoni si alte substante care pot aparea in produsele de origine animala
* vegetarienii se bucura de o rezistenta fizica si psihica mai mare
* nu in ultimul rand, poti deveni vegetariana din dragoste si respect pentru animale.

Poti incerca tot felul de retete pe baza de legume, fructe, lactate, fara carne deloc. Ok, poti carne de peste. Musai ulei de masline si sosuri vegetale care sa nu contina pic de maioneza. Apoi fructele. Fructele inlocuiesc ciocolata, inghetata si siropurile. Seminte, migdale, germeni de grau, cerealele integrale, cu lapte sau in batoane, sunt ideale pentru o dieta vegetariana si sunt cei mai buni antioxidanti.

Un pas ca acesta poate nu e tocmai usor de facut, dar odata ce te obisnuiesti... viata ta se va schimba.