Cum sa devii papa

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9529

Voteaza & Distribuie

Descriere

Prezentul articol are ca scop analiza din punct de vedere astrologic a ascensiunii catre cea mai inalta treapta a Bisericii Catolice a lui Karol Wojtyla cel care avea sa devin Papa Ioan Paul al-II-lea. Motivul pentru care scriu acest articol este unul foarte simplu: curiozitatea astrologica.

Si anume m-am tot intrebat ce fel de om trebuie sa fie acela care pentru o perioada lunga de timp sa fie singurul conducator al Bisericii Catolice mai ales ca am putea spune ca a fost ales in mod democratic (intr-un fel)? Vom analiza astrograma lui Karol Wojtyla din punct de vedere al carierei pe care a urmat-o si al evolutiei acesteia plecand de la un simplu preot catolic pana la Papa.

Dupa cum se poate identifica din astrograma natal se observa conjunctia Jupiter-Neptun suprapusa cu Mijlocul Cerului (primul grad al casei 10- casei carierei si evolutiei sociale).Aceasta conjunctie este una foarte puternica si ne furnizeaza numeroare indicii privitoare la carierea aleasa si anume: Jupiter ca semnificator al religiei iar Neptun simbolizand spiritualitatea si misticismul. In imaginea de mai jos se pot observa tranzitele asupra conjunctiei MC-Neptun-Jupiter a celor mai importante momente ale carierei lui Karol Wojtyla.

Dupa cum se oberva perioada 1946-1947 poate fi considerata etapa de initiere, de intrare in randurile bisericii. Tranzitele importante ale lui Saturn si Pluton ne indica caracterul karmic al unei astfel de alegeri. De fapt nu prea putem afirma ca au fost alegeri facute si putem spune ca drumul sau in viata a fost directionat catre biserica.

Tranzitele lui Saturn te obliga la a face lucruri?el aseaza lucrurile pe fagasul lor normal. Pluton in apropierea lor si tranzitandu-le direct inaintea lui Saturn a pregatit terenul prin realizarea unor modificari foarte subtile dar foarte puternice si profunde asupra aspiratiilor si dorintelor de evolutie ale lui K.W. Urmeaza doua evenimente care l-au avut in prim plan de Uranus ca planeta declansatoare de evenimente: numirea in functie de Docent si Auxiliary Bishop.

Aceste doua tranzite ale lui Uranus peste MC si Neptun au dat un impuls carierei lui KW obligandu-l in a evolua pe scara sociala si depasindu-si statutul de preot. Am putea spune ca Uranus a adus cu adevarat intrarea in ierarhia Bisericii Catolice. Tranzitul din 1962 al NN peste MC si Neptun aduce un plus de confirmare a faptului ca KW se afla intr-o panta ascedenta a carierei iar aceasta cariera reprezinta de fapt destinul sau. Acest destin va fi infaptuit si va fi dus la indeplinire prin tranzitul lui Jupiter peste MC si anume de 2 ori: prima oara in 1967 cand KW devine Cardinal iar a doua oara in 1978 cand devine Papa.

Putem spune ca Jupiter a implinit destinul unui mare om. Nu dorim sa minimizam meritele lui KW dar sa nu uitam ca el a fost ales Papa pe baza unui compromis realizat intre cele doua tabere care-si disputau puterea. A fost un cardinal fara prea mari sanse la pozitia de Papa dar sansa sau provindenta au fost de partea lui. Desigur ca tranzitele momentelor cheie ale carierei au fost mult mai complexe dar in cadrul acestui articol m-am rezumat doar la conjunctia MC-Neptun-Jupiter.

Un alt lucru extrem de interesant observat aici il reprezinta pozitionarea punctului de mijloc Saturn-Pluton la 5:37 grade in Leu conjunctie perfecta cu MC! Punctul de mijloc Saturn-Pluton reprezinta un punct de initiere, un punct al intalnirii directe cu Dumnezeu. Desemneaza locul in care aspirantul isi deschide sufletul catre Marea Initiere. De asemenea este si un punct karmic care aduce un plus de informatie si intareste caracterul de pre-destinare a carierei lui KW.

Simbolul sabian al lui MC si al acestui punct de mijloc este Leu 5 "Formatiuni de stanca se intalta deasupra unui canion adanc" care este descris astfel" Poti gasi ca structura materiala a situatiei este, pe de o parte, dezvoltata cu grija in timp (are o intreaga istorie), dar pe de alta parte, este chiar pe marginea unei prapastii adinci. Se pare ca nu exista cale de intoarcere, mersul inainte e singura iesire, iar solutia poate fi chiar "saltul in gol".

Poate fi o calatorie solitara, dar vei descoperi noi profunzimi ale experientei, pe care ti le puteai imagina doar." Daca tinem cont ca KW si-a inceput pontificatul intr-un moment in care Vaticanul trecea printr-o profunda criza creata de legaturile financiar-bancare cu diferite grupuri mafiote si care generasera grave probleme putem spune ca acest punct sabian este destul de sugestiv.