Cum sa dansati lambada?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCum sa/How to, dans
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari7259

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dansul lambada este cunoscut popular ca si Carimbo dupa tobele mari care sunt folosite pentru a reda muzica acestui stil de dans. Lambada este considerata a fi o forma de dans extrem de senzuala, cu miscari ale corpului care se aseamana cu valurile marii. Dansul are influente din Africa, Portugalia si Europa. Este unul dintre putinele dansuri braziliene care utilizeaza o „propta" in forma unei esarfe sau a unei fuste. Acest lucru face parte integranta din miscarile si pasii de dans.

Lambada este un dans originar din Brazilia, dintr-o perioada cand tara era inca o colonie portugheza. Provine de la Carimbo, care a fost un dans simplu si senzual. Hainele purtate in timpul dansului au fost in principal fuste pentru femei si pantaloni lungi pentru barbati. La baza lambadei stau, in principal, miscarile dintr-o parte in alta, si nu din fata in spate, inspirate de Carimbo. Datorita miscarilor sale si a popularului farmec, acestui dans senzual i-a fost dat un nou nume, Lambada, care inseamna in limba portugheza "atingere intensa". In principal, dansata intr-o mod „valuros", lambada este foarte fluida in comparatie cu alte forme de dans latino. A devenit populara in intreaga lume in anii 1980.

Pasi de dans lambada
Inainte de a incepe sa dansati lambada, amintiti-va ca cel mai intens veti trai aceasta muzica desculti. De asemenea, nu va mentineti corpul prea rigid. Este vorba de fapt de miscari leganate.

* Lasati-va greutatea pe degetele de la picioare. In principiu, lambada se danseaza pe „pernitele" talpilor, motiv pentru care este cel mai bine dansata fara incaltari. Aceasta este pozitia in care va trebui sa ramaneti pe parcursul intregului dans.

* O alta caracteristica a dansului lambada este apropierea fata de partener/a. Nu te sfii sa te apropi de acesta/aceasta. El va tine ferm femeia de spate cu mana dreapta si ii tine mana dreapta cu mana lui stanga, in timp ce preia conducerea in dans. Ea pune mana stanga pe umarul stang al lui si ii da mana dreapta in mana lui stanga. Nu uitati ca acest dans trebuie sa fie cat mai senzual.

* Pastrati-ti genunchii usor indoiti. Unduiti-va picioarele spre stanga si apoi spre dreapta, ca si cum ati stinge un muc de tigara. De asemenea, fiecare picior trebuie sa fie alternat in acest dans, in timp ce va balansati usor soldurile.

* Dupa ce v-ati acomodat cu aceste etape si ritmul muzicii vi se pare confortabil, incepeti sa va miscati partea superioara a corpului. Atunci cand va deplasati partea inferioara a trupului la stanga, rasuciti-va umerii la dreapta si invers.

* In plus, miscarile trebuie sa fie usoare si naturale, nu riguroase, iar miscarile capului sa fie indreptate in directia soldurilor in timpul dansului.

* Pentru a „frange" aceasta rutina de dans monotona, pot fi adaugati diferiti pasi pentru a continua dansul. O modalitate de a „condimenta" dansul este ca barbatul sa isi ridice bratele in aer, in timp ce femeia se invarte, iar apoi se revine la pozitia de baza.

* Un alt mod este ca femeia sa se roteasca si sa revina in directia opusa, apoi inapoi in aceeasi pozitie.

* Femeia se apleaca pe spate, in timp ce se sprijina pe piciorul partenerului ei, acesta sustinandu-i spatele cu mana stanga. Cu mana dreapta, el are grija sa nu cada pe spate.

* Cuplul se poate separa, fiecare sa faca o intoarcere laterala pe jumatate, si sa revina la pozitia de baza. Cu toate acestea, atunci cand se face acest lucru, fiecare miscare ar trebui sa se reflecte in cealata pentru a mentine o coordonare corespunzatoare.

Pentru a atinge adevarul efect in lambada, pastrati-va trupul cat mai „fluid" si deschis la miscari. Asa cum am mentionat inainte, este vorba doar de balansarea trupurilor, o postura rigida facand dansul sa-si piarda farmecul.

Amintiti-va de senzualitatea si delicatetea necesare cand dansati lambada si veti reusi sa executati acesti pasi de dans cu usurinta. Tot ce trebuie sa faceti este sa va eliberati mintea si corpul si sa va lasati ghidati de balansul muzicii.