Cum sa alegeti ochelarii de soare potriviti?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3894

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din cauza marii oferte si multelor variante pe care piata le pune la dispozitia cumparatorilor, alegerea unei perechi de ochelari a devenit un lucru foarte greu si uneori chiar frustrant. O modalitate buna de a va decide in privinta unui anumit model de ochelari de soare este consultarea revistelor de moda si incercuirea celor care va plac. Cu toate acestea, nu pierdeti din vedere ca nu orice model va sta bine si nu tot ce e la moda vi se potriveste. Ei pot arata bine pe chipul unei vedete, dar asta nu inseamna ca vor arata la fel de bine si pe chipul dvs. Totul depinde de forma fetei dvs si pentru a fi la moda, ei trebuie sa se potriveasca si sa se armonizeze.

Persoanele cu o fata ovala, clasica sunt norocoase pentru ca pot purta cam orice model de ochelari de soare. In cazul in care fata dvs nu este ovala, nu disperati, exista o multime de forme de ochelari care vi se vor potrivi perfect. Cei care au o fata rotunda sunt cei mai dezavantajati si ar trebui sa stea departe de ochelarii rotunzi, pentru ca ei vor accentua rotunjimea chipului dvs. Persoanele cu fete lungi ar trebui sa aleaga ochelari de soare mai mari, iar cei cu fete mai mici ar trebui sa caute lentile mici, inguste.

Celalalt aspect important care trebuie obligatoriu luat in considerare este protectia. Pe langa functia estetica, ochelarii de soare trebuie sa va protejeze ochii de razele UV si de lumina puternica. In primul rand, cand sunteti in cautarea unei perechi de ochelari de soare, asigurati-va ca pe ei exista o eticheta OSHA. Aceasta ar trebui sa va ofere 99 sau 100% protectie UV. Apoi, ramele – de obicei cei mai scumpi ochelari sunt cei care au rame din diverse metale, care mai de care mai pretioase. Insa, de multe ori, ochelarii cu rame de plastic tin mai mult, daca sunt ingrijiti cum trebuie.

Una dintre greselile comise de multi cumparatori e ca se uita la culoarea lentilelor si in functie de cat e de intunecata sau deschisa, fac o alegere. Ceea ce nu stiu multi e ca nu culoarea e cea care protejeaza impotriva razelor, ci un strat transparent ce acopera lentilele. Desigur ca o culoare mai inchisa va va conferi un plus de confort, insa fara acel strat de protectie nu le faceti ochilor dvs. nici un bine.

Dupa ce ati achizitionat cea mai buna pereche de ochelari pentru dvs, asigurati-va ca ii purtati la dvs. si oricand e cazul sa vi-i puneti. In orice anotimp, insa cu precadere vara si iarna, razele UV si lumina puternica va pot rani ochii. Protejati-i folosind ochelarii de soare.