Cum sa ai un sistem audio performant pe masina?

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1434

Voteaza & Distribuie

Descriere

Avand in vedere evolutia pe care tehnologia audio video a cunoscut-o in ultimii ani, precum si numeroasele oferte tentante existente pe piata locala, este de la sine inteles ca fiecare proprietar de masina doreste sa-si actualizeze sau sa-si instaleze echipamente multimedia auto performante. Astfel, daca va numarati printre acestia, va oferim cateva informatii utile legate de componentele indispensabile pentru sisteme audio auto performante. In primul rand aveti nevoie de montaj DVD, CDplayer, MP3, Subwoofer instalare profesionala si garantie intr-un service specializat .


Ce presupune un sistem audio auto?

Atunci cand ati decis ca vreti sa va imbinatatiti sistemul audio auto trebuie sa stiti foarte bine ceea ce va doriti. In acest sens trebuie sa tineti cont de genul de muzica pe care-l ascultati, de tipul de masina pe care-l detineti, precum si de cat sunteti dispus sa investiti. Trebuie sa stiti ca oferta de sisteme audio si echipamnete multimedia auto este foarte larga pe piata, insa pe cat de diversificata, pe atat de costisitoare daca va doriti calitate si performanta.


Daca nu stiti de unde si cum sa incepeti, puteti apela la un magazin de sisteme audio auto unde veti gasi o gama variata si completa de boxe auto, subwoofere auto, amplificatoare auto, casetoafoare, CD playere si MP3 auto, precum si echipamente multimedia auto (DVD auto, monitoare LCD auto, sisteme de navigatie..). In plus, veti putea sa va informati cu privire la alcatuirea unui sistem audio in functie de buget si masina dumneavoastra. Fiecare autoturism impune niste limite in alegerea componentelor audio, de aceea este foarte important sa tineti cont de marca masinii.


Pentru a sti ce tipuri de boxe auto sa alegeti, este important sa cunoasteti structura unei boxe. Acestea sunt compuse din 2 drivere, woofer pentru sunete joase si tweeter pentru sunete inalte. Boxele mai pot fi alese si in functie de genul de muzica pe care-l ascultati. O alta componenta este unitatea centrala care cuprinde radio, amplificator, unitati pentru CD. Acestea trebuie alese in functie de puterea pe care vi-o permite autoturismul. Oricum e bine de retinut ca, cu cat numarul de wati e mai mare, cu atat calitatea sunetului este mai buna.


Calitatea sunetului mai poate fi ridicata si cu ajutorul unui egalizator, iar pentru volum un amplificator. Totodata nu trebuie sa combinati o pereche de boxe auto slabe cu o unitate centrala de calitate. Ideal este ca boxele sa fie mai calitative decat unitatea, astfel daca se doreste instalarea unui amplificator, sa se poate realiza fara a fi nevoie de schimbarea vreunei componente.


Se diferentiaza functionalitatea unor sisteme de alarma eficiente: modul de inchidere si deschidere a usilor, cautarea in parcare (la o apasare de buton alarma emite 2-3 semnale sonore si luminoase), armarea pasiva (la un anumit timp de la inchiderea usilor alarma se va arma automat), inchiderea si deschiderea usilor pentru a nu fi agresati la semafor, deschiderea portbagajului din telecomanda, emiterea de semnale luminoase sau acustice la mersul cu spatele.



Cand alegeti o alarma trebuie sa tineti seama de masina pe care o aveti, de functiile care se pot aplica la masina dumneavoastra, de nivelul de protectie pe care il doriti, de marca alarmei, de sensibilitatea senzorilor, de durabilitatea in tip a alarmei, de sistemul de alarma falsa (unele alarme au senzori care, la o falsa activare a alarmei, pot izola zona pe care acestea se declanseaza) sau de persoana care o instaleaza.