Cum sa ai un mediu de lucru sanatos

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2468

Voteaza & Distribuie

Descriere

Timpul petrecut la locul de munca ne influenteaza cu siguranta stilul de viata. Daca am avut o zi proasta, continuam pe aceeasi linie tot restul zilei. Datorita faptului ca o foarte mare parte din timp ni-l petrecem la lucru, in timp efectele se rasfrang asupra sanatatii noastre.

Iata cateva idei prin care sa transformi locul de munca intr-un mediu placut si sanatos:

Fara ore suplimentare

Una dintre cele mai nesanatoase obiceiuri sunt orele petrecute peste program. Specialistii au constatat ca acest obicei creste riscul de a face hipertensiune arteriala cu pana la 40%. Orele suplimentare au efecte negative in ce priveste viata personala, cresc numarul frustrarilor sociale si scad randamentul la locul de munca si nu numai.

Fara aventuri amoroase

In urma cercetarilor, aventurile esuate de la serviciu ne scad moralul, existand chiar si riscul ca depresia sa pune stapanire pe noi. Evident ca nu e la fel pentru toata lumea, deoarece fiecare are propriul stil de a intretine o relatie.

Spatiu cat mai luminat

Un lucru cu o deosebita importanta este iluminarea spatiului in care lucram. E indicata lumina naturala, cea artificiala provocand in timp senzatia de oboseala si scazand vitalitatea. Asadar, asigura-te ca biroul sau locul in care lucrezi e cat mai aproape de fereastra. Vei procesa informatiile mai usor, vei capata energie si te vei bucura de buna dispozitie.

Pauze de aer

Daca incaperea in care lucri nu are ferestre pentru aerisire, iesi macar de 3 ori/zi la aer, pentru a te aerisi si pentru ca creierul tau sa se oxigeneze. Poti opta si pentru o scurta plimbare in pauza de pranz, in nici un caz sa nu faci greseala sa sari peste aceasta invocand volumul de lucru.

Organizare eficienta

Pentru a ne mentine echilibrul si sanatatea la locul de munca e necesar sa fim bine organizati. Asigura-te ca nimic nu ti-a scapat din vedere si ca ai clarificat tot. O organizare eficienta va reduce stresul si, mai mult, iti va imbunatati rezultatele.

Decor personalizat

O idee excelenta de a-ti pastra sanatatea si la locul de munca e sa-l personalizezi. Alege un decor care te face sa zambesti, fie ca e vorba de o poza draga sau un wallpaper comic.