Cultura generala

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4208

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista mai multe moduri in care puteti sa va imbunatati viata si sunt multi oameni care va vor spune cum sa o faceri. Vand carti, CD-uri, DVD-uri, au planuri, strategii si tehnici care va vor ajuta sa va dezvoltati mai bine. Totusi, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru a va imbunatati viata, in afara de a slabi sau a va schimba jobul, este imbunatatirea culturii generale.



Cu alte cuvinte, educati-va. Pentru asta nu trebuie sa investiti sume enorme in scolarizare sau in tot felul de cursuri. Desigur nu va sfatuim sa renuntati la scoala, dar daca va tenteaza sa va inscrieti la inca o facultate doar de dragul de a dobandi si mai multa cultura generala, mai bine imprumutati carti de la biblioteca sau va folositi in mod constructiv internetul, si iesiti mai ieftin. De pe internet puteti invata orice si puteti afla lucruri despre care nici nu stiati ca exista.



Se spune ca cunoasterea este putere, si foarte putini ar fi contrazice asta. Cultura geneala si cat mai multe informatii despre lumea care ne inconjoara va vor ajuta sa luati decizii mai bune si sa intelegeti lucruri pe care probabil fara o pregatire nu le-ati intelege. Cunostintele va pot ajuta sa mancati mai bine si mai sanatos, tot ele va pot ajuta sa mancati pentru pierde din greutate, va pot ajuta sa recunoasteti anumite situatii si sa va descurcati mai bine cand aveti sentimentul ca sunteti trasi pe sfoara. In plus... cui nu-i place sa vorbeasca cu un om invatat, care stie de toate si poate purta orice conversatie?



Cu cat aveti mai multa cultura generala din anumite domenii, cu atat puteti obtine un job mai bun si mai bine platit. Orice dezvoltare de sine cautati, nu o veti putea atinge fara imbogatirea cunostintelor. Cu cat studiati mai mult, cu atat sunteti mai apreciat si mai bun in meseria pe care o faceti.



Cele mai bune site-uri pentru culturalizare sunt wikipedia.org (disponibila in orice limba cunoasteti) si britannica.com. Acestea nu sunt singurele, dar pot fi suficiente pentru orice cautati.