Combaterea acneei cu tehnologia IPL - lumina intens pulsata

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4558

Voteaza & Distribuie

Descriere

Debutand in majoritatea cazurilor in adolescenta, acneea se numara printre cele mai frecvente si suparatoare afectiuni dermatologice. O masa majoritara de tineri (cca 85%) e afectata de neplacuta acnee si deseori evolutia acesteia continua si la maturitate.

Datorita problemelor de estetica, impactul psihologic se dovedeste colosal, astfel incat se poate ajunge la probleme prinvind integrarea sociala a personei vizate. Nenumarate tratamente antiacneice se comercializeaza, insa acestea nu au acelasi grad de eficienta pentru toate persoanele afectate. Tehnologia IPL (lumina intens pulsata) reprezinta o noua abordare pentru combaterea acneei. Se stie ca aparitia acneei e cauzata de diversi factori. Sistemul cu lumina intens pulsata la care se refera tehnologia IPL poate actiona asupra a 2 factori ce declanseaza si intretin acneea.

Ce se intampla? In timp ce se eliberareaza pulsul luminos se emana lumina galbena, verde si rosie care au roluri diferite:
- lumina galbena si cea verde omoara bacteriile ce favorizeaza aparitia acneei
- lumina rosie actioneaza asupra glandelor sebacee hiperactive

Astfel are loc o diminuare a acestor glande, din care rezulta scaderea secretiei de sebum. Acest tratament e aplicabil pe toate tipurile de leziuni, fie ca este vorba de leziuni inflamatorii (pustule), comedoane sau leziuni reziduale (cicatrice). Tehnica este una nonablativa (nu produce lezarea epidermului), evitand riscul de a avea efecte negative asupra leziunilor deja existente. In functie de gravitatea cazului, sedintele din cadrul tehnologiei IPL au loc la un anumit interval iar numarul sedintelor depinde de modul de evolutie. In mod normal, rezultatele tratamentului nu se lasa asteptate, astfel ca 2-3 sedinte sun suficiente pentru ca ameliorarile sa fie vizibile.

Spre a optimiza efectele e recomandat ca tratamentul sa fie sustinut printr-o ingrijire corespunzatoare atat inainte sedintelor cat si dupa. Ce presupune aceasta ingrijire? Inainte de inceperea tratamentului IPL este necesara o curatare intensa a tenului. Se poate recurge spre exemplu la masti naturale. De asemenea, sedintele IPL au loc in combinatie cu peeling-uri superficiale cu diversi alfahidroxi acizi. Peeling-urile se efectueaza cu scopul de a indeparta impuritatile si celulele moarte de pe piele, facilitand astfel accesul luminii intens pulsate catre tintele din tegument. Intre sedinte se aplica diverse tipuri de creme si solutii antiacneice, ce contin antibiotice - pentru leziuni pustuloase, inflamate, si nu in ultimul rand, creme cu protectie solara.

Abordarea integrativa IPL pentru combaterea acneei aduce ameliorari semnificative, depasind eficienta majoritatii tratamentelor antiacneice, care sunt focusate pe o singura cauza. In plus, rezultatele tehnologiei IPL apar mult mai repede. Mai departe trebuie acordata atentie doar pastrarii unui ten de invidiat.