Ciocolata ? una calda, alta rece

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4783

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ciocolata cu lapte sau cea neagra contin alcaloizi cum ar fi teobromina, care are anumite efecte fiziologice asupra oamenilor – imbunatateste circulatia, dar pentru pisici si caini poate fi toxica. Nu exista dovezi analitice cum ca ciocolata ii va produce omului un castig emotional, insa majoritatea spune ca mancatul ciocolatei este o placere in afara oricarui impact emotional, fizic sau mental.

Se crede ca ciocolata poate ridica moralul in situatiile de depresie. Din acest motiv, oamenii recurg la o tableta de ciocolata cand se simt coplesiti de tristete sau prea multe ganduri negre. Datorita faptului ca efectul este de scurta durata, oamenii tind sa exagereze cu mancatul si sa consume din ce in ce mai mult. Din acest motiv, efectul negativ al ciocolatei se manifesta asupra corpului nostru. Ciocolata contine zahar si grasimi pe care nu trebuie sa le ignoram.

Una dintre cele mai marete asertiuni despre ciocolata este ca ea reduce riscul bolilor de inima si al cancerului. In conditii de izolare s-a constatat ca polifenolul ofera multe beneficii. Din pacate ciocolata contine mult cupru si consumul unei cantitati prea mari de cupru cum ar fi cacaoa, cafeaua racoritoarele cola sau crustaceele agraveaza multe afectiuni medicale sau da nastere altora. Cu exceptia cancerului de colon, pentru care cuprul si calciul joaca un rol protector , majoritatea celorlalte tumori benigne sunt asociate cu nivelul foarte ridicat al cuprului. Ciocolata neagra are un continut foarte mare de epicatechina, un antioxidant foarte puternic, are de asemenea si un nivel foarte ridicat de cupru. Ciocolata cu lapte are cel mai scazut nivel de cuprun insa si de epicatechina.

Ciocolatei negre i s-a recunoscut recent benficiile: s-a spus ca poate diminua posibilitatile unui atac de cord daca este consumata regulat si in doze mici. Poate de asemenea mari toleranta la glucoza si continutul ridicat de antioxidanti este de asemenea benefic omului. Insa nu si animalelor. Desi gustoasa si uneori un adevarat medicament, oamenii ii imputa ciocolatei dependenta pe care o creaza. Ca rezultat, asa tratatii dulci pot provoca dureri de cap, mancarimi sau si mai grav obezitate si leziuni ale inimii. Desi provoaca o stare psihica de bine, este cunoscuta si pentru efectul advers, anume acela de iritare si izbuncniri temperamentale.

Femeile sunt mai atrase de ciocolata deoarece aceasta contine magneziu si in perioada post menstruala le scade magneziul, ceea ce le face sa il caute in ciocolata. Atata timp cat este cosumata cu moderatie, ciocolata nu poate dauna. Trebuie sa intelegem ca orice lucru bun are si efecte negative, daca nu stim cum sa controlam dozajul.