Chiuveta infundata? Rezolva problema fara instalator!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to, instalator
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari5239

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand se infunda chiuveta de la bucatarie sau de la baie, ne enervam, intram in panica si cautam rapid sa sunam un instalator. De ce atata graba si bani? Totul se poate rezolva si acasa!

In prima faza, incearca sa desfunzi chiuveta cu pompa de mana. Atentie: acopera ermetic scurgerea secundara a chiuvetei (preaplinul), altfel aerul comprimat de pompa va iesi prin acel orificiu. Apasand ritmic pompa, incearca sa aspiri mizeria din scurgere.

chiuveta-instalator

Nu merge cu pompa? Demonteaza elementele componente ale scurgerii!
Daca pompa nu a rezolvat problema, trebuie curatat canalul de scurgere principal. Pune o galeata sub chiuveta si demonteaza ventilul si garnitura de la scurgere, apoi si racordul flexibil, in forma de U, de sub chiuveta. Toate componentele se spala bine, cu detergent (pentru racordul flexibil foloseste peria de spalat sticle!). Monteaza totul la loc si vezi daca functioneaza. Daca nici acum nu curge apa din chiuveta, inseamna ca intr-adevar ai nevoie de un instalator.

chiuveta-infundata

Infundarea chiuvetei se poate preveni
Periodic, nu strica sa clatesti chiuveta cu apa fierbinte din belsug. Dilueaza un plic de bicarbonat de sodiu cu un litru de apa, pune amestecul pe foc, iar cand fierbe, toarna-l in chiuveta - daca repeti procedeul o data pe luna, poti evita depunerile de sapun si grasimi.

Alte doua metode simple: pune in scurgere 150 de grame de amestec de sare si hidroxid de sodiu, apoi toarna apa peste. Asteapta cateva minute, apoi clateste din nou cu apa. Daca scurgerea nu e foarte infundata, metoda ar putea functiona. Sau ai putea incerca inca una: toarna un pahar de otet incalzit in scurgere, apoi presara peste un plic de bicarbonat de sodiu. Lasa cateva minute, apoi da drumul la apa din robinet.