Celebritati care au murit in accidente de masina

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6706

Voteaza & Distribuie

Descriere

Albert Camus

In 1957, Albert Camus era in culmea ascensiunii sale literare. Romanele lui: Strainul, Ciuma si Omul revoltat erau recunoscute pe plan international ca scriituri marete, autorul devenind cea mai tanara persoana care a castigat Premiul Nobel pentru literatura. In 1960, lucra la un alt roman, o semi-autobiografie despre tineretea lui petrecuta in Alger. Pe 4 ianuarie 1960, Camus se afla intr-o masina sport Facel-Vega impreuna cu editorul Michel Gallimard, sotia si fiica acestuia, calatorind de la Paris la Provence. Dupa satul Petit Villemomble, masina a alunecat pe carosabilul umed si a lovit un copac, rupandu-i gatul lui Camus si omorandu-l pe loc (Gallimard a murit cateva zile mai tarziu). Manuscrisul sau incomplet, Primul om (Le Premier Homme), a fost in cele din urma publicat in 1995.

Albert Camus

Laura Stoica

Pe data de 9 martie 2006, in jurul orei 21, Laura Stoica si logodnicul ei, Cristian Margarescu, au pierit intr-un accident de masina. Tragedia s-a petrecut pe soseaua spre Urziceni, cand artistii se indreptau spre casa. Vinovatul era soferul unei Dacii papuc care a izbit din plin Renaultul la volanul caruia se afla Cristian Margarescu. Gonind pe contrasens, atat el cati si Laura Stoica si logodnicul ei au decedat pe loc. In Dacie se mai afla o alta persoana care a supravietuit si a fost transportata la spital in stare grava. Laura Stoica avea 38 de ani, iar Cristian Margarescu 36. Cu putin timp inainte aflasera ca artista era insarcinata in luna a treia si urma sa se casatoreasca in acelasi an.

Laura Stoica

Laura Stoica

Lisa Lopes

Cantareata de R & B din grupul TLC a murit pe 25 aprilie 2002, in timp ce se afla in vacanta in Honduras. Lopes se afla la volanul unui Mitsubishi SUV inchiriat atunci cand s-a petrecut accidentul in apropierea mic sat din Honduras. Potrivit rapoartelor din Atlanta Journal-Constitution, Lopes „incerca sa depaseasca o masina atunci cand un camion se apropia de pe cealalta banda, fortand-o sa schimbe brusc directia masinii catre stanga, lovind doi copaci inainte de a se rostogoli de mai multe ori." Lisa Lopes a murit, dar alti pasageri, inclusiv sora ei, au supravietuit.

Lisa Lopes

Lisa "Left eye" Lopes

Grace Kelly

Grace Kelly a fost o actrita de succes la Hollywood inainte de a-si abandona carierei pentru a se casatori cu printul Rainier de Monaco in 1956. 26 ani mai tarziu, pe cand conducea pe un drum deluros din Monaco, printesa a pierdut controlul masinii. A virat in afara drumului si s-a rostogolit pe o stanca, ranind-o pe Grace si pe fiica ei Stephanie. Stephanie si-a revenit, insa mam ei a murit a doua zi. Mai tarziu s-a dovedit ca printesa a suferit, probabil, un accident vascular cerebral minor in timp ce conducea, ceea ce a provocat accidentul.

Grace Kelly

Grace Kelly



Accidente rutiere in care au fost implicati oameni celebri {title}

Printesa Diana

La fel ca si Printesa Grace, Printesa Diana a devenit favorita englezilor, dupa casatoria cu un membru al familiei regale. Diana si Charles, Print de Wales, s-au casatorit intr-o ceremonie fastuoasa in 1981. Casatoria a fost una cu mai multe coborasuri decat suisuri, iar cuplul a divortat in 1996, la fel de public si de mediatizat cum s-au si casatorit. In august 1997, Diana a vizitat Parisul impreuna cu noul ei iubit, miliardarul Dodi Al Fayed. In timp ce masina in care se aflau Diana, Al Fayed, garda ei de corp si soferul gonea pentru a scapa de paparazzi, aceasta s-a izbit de un perete dintr-un tunel din Paris, omorandu-i pe toti in afara garzii de corp.

Printesa Diana

Printesa Diana

Teo Peter

Un accident rutier a pus capat vietii basistulului trupei Compact, Teo Peter, intr-o sambata dimineata, pe 4 decembrie 2004. Muzicianul, in varsta de 50 de ani se intorcea acasa cu un taxiu, cand un puscas marin american nu a acordat prioritate intr-o intersectie, lovind in plin masina in care se afla artistul. Cel care se afla in serviciul securitatii personale a ambasadorului Jack Dyer Crouch, diplomatul Cristofer Robert Vangoether isi conducea masina in stare de ebrietate. Americanul a plecat din Romania, dupa numai cateva ore de la accident.

Teo Peter

Albert Camus

Margaret Mitchell

Autoarea Margaret Mitchell a trait aproape toata viata in Atlanta, locul in care se petrece o scena celebra din romanul ei Pe aripile vantului. Pe 11 august in 1949, scriitoarea traversa o strada din Atlanta, indreptandu-se spre teatru, atunci cand a fost lovita de un taxi care venea in viteza. A murit cinci zile mai tarziu din cauza ranilor.

Margaret Mitchell

Margaret Mitchell

James Dean

Actorul James Dean a fost un pasionat de curse, care chiar a participat la cateva curse in 1955. A murit pe 30 septembrie 1955 pe autostrada, in timp ce se indrepta cu noua lui masina, un Porsche Spyder, spre o cursa din Salinas, California. Dean si un alt pasager s-au lovit frontal de o alta masina. Pasageri a fost aruncat prin parbriz si a supravietuit, dar Dean a murit aproape imediat. Avea doar 24 de ani, iar moartea sa prematura a facut din el o legenda a culturii pop.

James Dean

James Dean