Cele mai spectaculoase balcoane din lume

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriConstructii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5766

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand vine vorba de arhitectura, imaginatia nu are limite. Cladirile par a sfida legile fizicii iar designul inedit ne face fie sa ne dorim sa locuim in ele, fie ne inspaimanta. Iata cateva dintre balcoanele spectaculoase create de arhitectii plini de idei nastrusnice si, in acelasi timp, impresionante.

Balconul piscina

 

Balconul piscina

Balconul piscina

 

Noile blocuri turn din Mumbai au fost dotate cu cele mai spectaculoase balcoane. Arhitectii au creat piscine marginite de pereti de sticla transparenta. Blocurile ce fac parte din complexul Aquaria Grande au 37 de etaje, 200 de apartamente, o parcare pe trei niveluri, o sala de gimnastica si sauna.

 



Balconul subteran{title}

 

Balconul subteran

 

Balconul subteran

Balconul subteran

 

In acceptiunea clasica, balconul se afla la inaltime si este apanajul unei cladiri cu etaj. Iata ca arhitectul Yukiharu Suzuki din Japonia a dat un nou sens acestui cuvant, creand balconul subteran. Creatia arhitectului poarta numele de Casa Sukiya si este o cladire moderna, prevazuta cu un tunel subteran ce serveste si ca balcon.

 



balconul din Turnul Willis{title}

 

Balconul din Turnul Willis

 

Balconul din Turnul Willis

Balconul din Turnul Willis

 

Nerecomandat celor care sufera de rau de inaltime, Turnul Willis din Chicago este cel mai inalt zgarie-nori din Chicago si din Statele Unite ale Americii. Ca si cum acest detaliu nu ar fi de ajuns, constructorii au dotat cladirea cu balcoane in forma de cuburi de sticla iesite in afara. Designerii au declarat ca au creat aceste balcoane in acest fel in mod intentionat, pentru a dat impresia celor care se afla in ele ca plutesc pur si simplu in aer, deasupra orasului. Rasplata este pe masura: o panorama asupra vestului orasului Chicago si asupra raului cu acelasi nume.

 



VM House{title}

 

VM House

 

Balcon VM House

Balcon VM House din Copenhaga

 

VM House este un bloc de apartamente din Copenhaga format din doua cladiri, una in forma literei V, iar cealalta, in forma literei M. Cele doua cladiri par a se imbratisa una pe alta, insa nu acest detaliu le defineste spectaculozitatea, ci mai degraba balcoanele. Cladirea este construita pornind de la conceptul functionalitatii si al rationalitatii, lasand la o parte estetica. Astfel au luat nastere balcoanele ca niste protuberante ascutite ce ies din cladire precum tepii. VM House are un impact vizual puternic asupra trecatorilor care, de altfel, pot vedea in interiorul apartamentelor intrucat geamurile sunt din sticla transparenta. Designul cladirii a fost realizat astfel incat fiecare apartament sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala.



Balcoane tip bloc{title} Balcoanele tip bloc

 

Balcoanele tip bloc

Balcoanele tip bloc

 

Desi poate parea doar o iluzie optica din afara, balcoanele acestei cladiri din Slovenia chiar sunt construite sub forma unor blocuri iesite in relief. Arhitectii au castigat un concurs national de design in urma inscrierii in competitie a celor doua cladiri spectaculoase. Fiecare dintre blocuri are 30 de apartamente de diferite marimi, insa chiar si cele mai mici dintre ele par mai mari datorita formei unice, trapezoidale, a balcoanelor cu vedere spre mare. De asemenea, balcoanele sunt construite in afara, prelungind astfel spatiul din interior si dand impresia de suprafata marita.

 



Balcoane cu masini{title}

 

Balcoane cu masini

 

Balcoane cu masini

Balcoane cu masini

 

Arhitectii germani Manfred Dick si Johannes Kauka s-au gandit ca este mult mai util si mai la indemana pentru soferi sa-si parcheze masina in balconul apartamentului. Astfel, au creat o cladire prevazuta cu un lift incapator in care intra pana si cea mai mare masina. O simpla apasare de buton urca automobilul si il parcheaza in balconul penthouse-ului. Pe langa faptul ca este o idee absolut inedita, balconul are si avantajele sale: plasele cu cumparaturi sunt mult mai usor de descarcat, masina se afla in permanenta sub supravegherea proprietarului iar riscul spargerilor scade simtitor.

 



Balconul hamac{title}

 

Balconul hamac

Balconul hamac

Balconul hamac

Se pare ca lipsa balcoanelor din Amsterdam i-a determinat pe designeri sa dea nastere unei solutii cat se poate de inedite. Acestia au creat balconul hamac, ce se monteaza in exteriorul geamului si atarna pur si simplu in fata apartamentului. In mod clar, hamacul este prevazut cu instructiuni de utilizare si cateva sugestii privind siguranta celui ce le foloseste.