Cele mai scumpe nunti din lume

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriPrinţul Charles
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6629

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca credeti ca William si Kate au avut cea mai scumpa nunta din lume, nu aveti dreptate absoluta insa nici departe de adevar nu sunteti. Ce-i drept, a fost una dintre cele mai luxoase, mai mediatizate si mai stilate nunti, un adevarat reper matrimonial. Nuntile sunt prilej de veselie, fast, stralucire, spectacol si grandoare. Cat de mult, insa, din toate aceste atribute? Sa aruncam o privire asupra nuntilor celebritatilor, renumite pentru extravaganta, lux, stil si bun gust.

Cele mai scumpe nunti din lume

Cele mai scumpe nunti din lume

Nuntile fratilor Seemanto si Sushanto cu Chandni respectiv Richa (128 milioane de dolari)

Nuntile fratilor Seemanto si Sushanto, fiii lui Subrato Roy (om de afaceri indian) au fost cele mai scumpe din lume. Suma cheltuita? 128 de milioane de dolari. Evenimentul a avut loc in 2004, in orasul Lucknow si a avut peste 11 000 de invitati, intre care politicieni si oameni de afaceri din India. Meniul a fost mai mult decat bogat si extravagant, cu peste 100 de feluri de mancare, realizate de bucatarii sefi ai grupului hotelier Taj.

Nuntile fratilor Seemanto si Sushanto cu Chandni respectiv Richa

Nuntile fratilor Seemanto si Sushanto cu Chandni respectiv Richa

Altruismul organizatorilor a fost, insa, pe masura grandorii evenimentului. Cu ocazia nuntii, aproximativ 100 000 de oameni fara adapost din India au primit mancare.



Vanisha Mittal si Amit Bhatia{title}

Vanisha Mittal si Amit Bhatia (60 de milioane de dolari)

Vanisha Mittal si Amit Bhatia

Vanisha Mittal si Amit Bhatia

Cand vine vorba de nunta fiicei unuia dintre cei mai bogati oameni de pe planeta, notiunile de prea scump si prea luxos nu exista. Magnatul otelului, Lakshmi Mittal a scos din buzunar 60 de milioane de dolari pentru organizarea nuntii fiicei sale, Vanisha. Aceasta s-a casatorit cu investitorul bancar Amit Bhatia iar evenimentul festiv a durat cinci zile.

Petrecerea a avut loc la Palatul Versailles si Vaux-le-Vicomte din Franta. Extravaganta nu se opreste aici. Invitatiile au constituit de fapt o carte din argint cu 20 de pagini, ce continea biletele de avion, rezervarile la hotel si alte facilitati acordate de organizatori. Punctul de atractie al serii, daca putem sa-l mai numim asa, au fost artificiile lansate langa Turnul Eiffel. Kylie Minogue a sustinut un spectacol de exceptie, iar oamenii s-au delectat cu peste o suta de feluri de mancare pregatite de bucatari de top ai Indiei. Nu este de mirare ca nuntile din India depasesc in grandoare evenimentele similare din restul lumii.



Printul Charles si Lady Diana{title}

Printul Charles si Lady Diana (48 de milioane de dolari)

Printul Charles si Lady Diana

Printul Charles si Lady Diana

Nunta Printului Charles cu Lady Diana Spencer a avut loc in anul 1981. El era mostenitorul tronului britanic, in vreme ce ea o tanara si frumoasa educatoare la o gradinita din suburbiile Londrei. Mai bine de 3500 de persoane au fost invitate la eveniment. Alti 750 de milioane de oameni de pe intreaga planeta au urmarit nunta la televizor.

Rochia lui Lady Di a costat 9000 de lire, iar inelul de logodna, 30 000 de lire sterline. Pentru tort, organizatorii au platit 6000 de lire. Costurile totale ale nuntii au fost evaluate la 48 de milioane de dolari, insa, daca ar fi sa convertim cheltuielile la vremurile din prezent, suma s-ar ridica la 110 milioane de dolari.



Seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum si Sheika Bint Hind Maktoum{title}

Seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum si Sheika Bint Hind Maktoum (44.5 milioane de dolari)

Seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum si Sheika Bint Hind Maktoum

Seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum si Sheika Bint Hind Maktoum

Nunta Seicului Mohammend bin Rashid al Maktoum al Dubaiului cu verisoara sa, Hind bint Juma, a avut loc in 1979. Evenimentul a fost, asa cum era de asteptat, extravagant si fastuos. Cele cinci zile cat a durat nunta au fost declarate libere si au avut statut de sarbatoare.

Un stadion cu capacitatea de 20 000 de oameni a fost special amenajat pentru nunta. Atmosfera a fost intretinuta cu acrobatii aeriene asigurate de fortele aeriene din Dubai, cu dansuri, muzica, spectacole de calarie.



Printul William si Kate Middleton{title}

Printul William si Kate Middleton (34 milioane de dolari)

Printul William si Kate Middleton

Printul William si Kate Middleton

Printul William a calcat pe urmele parintilor sai si a avut parte de o nunta ca in povesti cu Kate Middleton. Evenimentul a fost la fel de mediatizat si urmarit ca si cel din 1981. Mai mult de 2000 de oaspeti au fost invitati la receptia ce a avut loc la Palatul Buckingham. Celebra rochie a miresei a costat 300 000 de dolari, decoratiunile au valorat 700 000 de dolari si inca pe atat a fost alocat pentru asigurarea securitatii.



Andrei Melnichenko si Aleksandra Nikolic{title}

Andrei Melnichenko si Aleksandra Nikolic (30 de milioane de dolari)

Andrei Melnichenko si Aleksandra Nikolic

Andrei Melnichenko si Aleksandra Nikolic

Nunta miliardarului rus Andrei Melnichenko cu fosta Miss Iugoslavia, Aleksandra Nikolic a costat 30 de milioane de dolari. Evenimentul s-a desfasurat pe Coasta de Azur, in Franta, iar unele zvonuri spun ca miliardarul a construit o capela special pentru oficierea nuntii. Christina Aguilera si Whitney Houston au fost invitate sa cante la petrecere si, potrivit tabloidelor, fiecare dintre cele doua artiste a primit un onorariu de 2 milioane de dolari pentru serviciile muzicale prestate.