Cele mai rapide 10 roller coastere din lume

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriStatele Unite ale Americii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8112

Voteaza & Distribuie

Descriere

Roller coasterele sunt sufletul parcurilor de distractii si reprezinta una dintre cele mai populare alegeri printre vizitatori atunci cand vine vorba de adrenalina si pofta de aventura. Desi inaltimea, forma, inclinarea pantelor si dificultatea traiectoriei contribuie serios la cantitatea de adrenalina varsata in sangele curajosilor care se urca in roller coaster, viteza este, pana la urma, cea care dicteaza. De aceea am realizat un top 10 al celor mai rapide roller coastere din lume.

Furius Baco, Spania

Furius Baco, Spania

Furius Baco, Spania

Furius Baco se afla in parcul Port Aventura din Sapou, Spania si are o viteza de 135 de kilometri pe ora. A fost inaugurat pe 5 iunie 2007 si era, la acea vreme, al doilea cel mai rapid roller coaster din Europa. Daca ar fi sa-l reducem la cifre, ar fi de spus doar atat: Furius Baco are 850 de metri lungime, parcurgerea circuitului dureaza 55 de secunde iar costurile de constructie s-au ridicat la 15 milioane de euro.



Goliath, Phantom's Revenge si Titan, pe locul 9{title}

Goliath, Phantom's Revenge si Titan, SUA

Goliath

Goliath

Pe locul 9 in topul celor mai rapide roller coastere se afla la egalitate trei astfel de trenulete la inaltime: Goliath, Phantom's Revenge si Titan, toate din Statele Unite ale Americii. Goliath este plasat in Valencia, California si are ca tema de distractie ruinele civilizatiei mayase. Viteza maxima atinsa de acest roller coaster este de 137 de kilometri pe ora si, pentru o vreme, imediat dupa inaugurarea din 2000, a fost cel mai rapid roller coaster din lume si a avut cea mai lunga si cea mai rapida panta de cadere.

Phantom's Revenge

Phantom's Revenge

Phantom's Revenge se afla in Kennywood Park, Pennsylvania. A suferit modificari de traiectorie in timp, din cauza plangerilor pe care oamenii le-au avut, acuzand dureri de cap si de gat in urma cursei cu roller coaster-ul. Viteza maxima atinsa este de 137 de kilometri pe ora si are o cadere in panta de 69 de metri. Lungimea circuitului este de 980 de metri si se parcurge intr-un minut si 57 de secunde, iar fortele gravitationale care actioneaza asupra calatorilor ating 4,5 g sau 44,1 m/s2.

Titan

Titan

Titan este cel de-al treilea roller coaster de pe locul 9. Cei 137 de kilometri pe ora sunt atinsi pe un circuit lung de 1619 metri, iar caderea are o inaltime de 78 de metri. Din cauza acceleratiei gravitationale mari care actioneaza asupra organismului, operatorii nu permit calatorilor sa se urce inapoi in roller coaster imediat dupa terminarea unei curse. De asemenea, viteza in anumite puncte cheie ale traiectoriei a fost micsorata pentru a reduce fortele ce actioneaza asupra capului si gatului calatorilor.



Intimidator, pe locul 8 in topul celor mai rapide roller coastere{title}

Intimidator, SUA

Intimidator

Intimidator

Intimidator se afla pe locul 8 in topul celor mai rapide roller coastere din lume, cu o viteza maxima de 140 de kilometri pe ora. Caruselul este construit in statul Virginia din Statele Unite ale Americii si are una dintre cele mai inalte caderi din lume, 91 de metri. Circuitul are 1600 de metri lungime si se parcurge intr-un minut si 38 de secunde. Fortele indurate de calatori depasesc 6 g. Roller coaster-ul a fost premiat in 2010 de trei ori pentru Best Steel Coaster si Best New Ride, iar in 2011, din nou, la categoria best Steel Coaster.



Millennium Force se afla pe pozitia a 7-a intre cele mai rapide roller coastere{title}

Millennium Force, SUA

Millennium Force

Millennium Force

Pe locul 7 in topul celor mai rapide roller coastere din lume se afla Millennium Force, construit in Cedar Point, Ohio, Statele Unite ale Americii. Viteza maxima atinsa este de 150 de kilometri pe ora, caderea are o inaltime de 91 de metri iar lungimea circuitului este de 2010 metri. Desi inaugurat in 2000, Millennium Force ramane in continuare unul dintre cele mai rapide, mai inalte si mai lungi roller coastere din lume.



Steel Dragon este al 6-lea cel mai rapid roller coaster din lume{title}

Steel Dragon 2000, Japonia

Steel Dragon 2000

Steel Dragon 2000

Pozitia a 6-a este ocupata de Steel Dragon 2000, construit in Japonia, in parcul de distractii Nagashima Spa Land. A fost inaugurat la cateva luni dupa Millennium Force si, pentru o vreme, a fost cel mai inalt roller coaster din lume (97 de metri). Steel Dragon 2000 atinge o viteza maxima de 153,26 kilometri pe ora pe un circuit luni de 2479 metri (inca detine recordul pentru cel mai lung roller coaster). Are o cadere de 93 de metri si o capacitate de 1050 de calatori pe ora.



Superman: Escape from Krypton si Tower of Terrir II, pe locul 5{title}

Superman: Escape from Krypton, SUA si Tower of Terror II, Australia

Superman: Escape from Krypton

Superman: Escape from Krypton

Locul 5 este ocupat de doua roller coastere, Superman: Escape from Krypton si Tower of Terror II. Ambele ruleaza cu o viteza maxima de 160 de kilometri pe ora si sunt construite de acelasi producator, Intamin. Superman: Escape from Krypton este plasat in Valencia, California si are in circuit mai scurt decat celelalte roller coastere, de doar 376 de metri, insa caderea din turn ce actioneaza cu 4,9 g asupra calatorilor ofera senzatii mai mult decat tari.

Turnul are o inaltime de 166 de metri si o cadere de 100 de metri in doar 28 de secunde. Trenul accelereaza cu spatele de la 0 la 160 de km/h in 7 secunde, urca in turn cu o inclinare de 90 de grade, perfect perpendicular pe suprafata pamantului, incetinand spre varf, apoi coboara cu rapiditate inapoi spre punctul de inceput al circuitului. Timp de 7,5 secunde, calatorii se afla in impoderabilitate in timpul ascensiunii turnului.

Tower of Terror II

Tower of Terror II

Tower of Terror II propulseaza calatorii cu o viteza de 161 de kilometri pe ora, ii supune unor forte de 4,5 g si ii tine in impoderabilitate timp de 6,5 secunde.



Dodonpa, pe pozitia a 4-a{title}

Dodonpa, Japonia

Dodonpa

Dodonpa

Dodonpa se afla pe locul 4 in topul celor mai rapide roller coastere din lume. Este construit in Japonia si foloseste forta aerului comprimat pentru a propulsa trenurile. A fost inaugurat in 2001 si a doborat imediat doua recorduri: cel mai rapid roller coaster din lume si roller coaster-ul cu cea mai mare acceleratie. Desi a fost depasit la viteza, este neintrecut pana in prezent in ceea ce priveste acceleratia, de la 0 la 172 km/h in 1,8 secunde. Are un circuit lung de 1189 metri si o viteza maxima de 172 de kilometri pe ora.



The Thrill Dragster, pe treapta a 3-a a topului{title}

The Thrill Dragster, SUA

The Thrill Dragster

The Thrill Dragster

The Thrill Dragster, construit in Ohio, SUA atinge o viteza maxima de 190 de kilometri pe ora si are o lungime de 2800 de metri. Trenurile accelereaza de la 0 la 190 km/h in 3,8 secunde. Roller coaster-ul are o capacitate de 1000 de calatori pe ora.



Kinga Ka, pe locul 2 intre cele mai rapide roller coastere din lume {title}

Kingda Ka, SUA

Kingda Ka

Kingda Ka

Pozitia a doua in topul celor mai rapide roller coastere din lume este ocupat de Kingda Da, construit in New Jersey, SUA. Atinge o viteza maxima de 206 kilometri pe ora in 3,5 secunde si are 950 de metri lungime. La capatul circuitului, trenul urca o panta inclinata la 90 de grade fata de suprafata pamantului, ajungand la o inaltime de 139 de metri.



Formula Rossa, cel mai rapid roller coaster{title}

Formula Rossa, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Formula Rossa

Formula Rossa

Formula Rossa este, in present, cel mai rapid roller coaster din lume, atingand o viteza maxima de 240 de kilometri pe ora in 4,9 secunde. Circuitul are o lungime de 2200 de metri, al saselea cel mai lung din lume. Din cauza vitezei foarte mari, calatorii sunt obligati sa poarte ochelari de protectie pentru a preveni riscurile impactului cu particulele din aer (insecte, spre exemplu). Caderea de 169 de metri supune calatorii unor forte de 4,8 g.