Cele mai ieftine statiuni de schi din Europa

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7080

Voteaza & Distribuie

Descriere

Paginile de internet europene destinate sporturilor de iarna alcatuiesc periodic clasamentul celor mai ieftine statiuni de schi. Probabil nu e o surpriza ca centrele cele mai accesibile, din punct de vedere al raportului calitate-pret, se afla in tari din Europa de Est.




schi


Cele mai ieftine statiuni de schi se gasesc in Europa de Est




Atmosfera balcanica la Borovet

In statiunea Borovet, din Bulgaria, preturile la cazare si abonamentele/tichetele la schilift sunt la jumatatea celor din Alpii austrieci. Cea mai mare altitudine a statiunii se afla peste 2.500 de metri, iar in regiune domina o adevarata atmosfera balcanica. Starea schilifturilor este la nivel european, insa la sfarsit de saptamana aglomeratia poate fi deranjanta.





Zakopane, Polonia

De pe lista statiunilor de schi ieftine nu putea lipsi Zakopane. Localitatea poloneza dispune de o partie de doar 12 km, insa orasul locuit de "munteni" (gorali) este foarte cochet, cu oameni primitori, ospitalieri, iar preturile sunt intr-adevar potrivite pentru buzunarul romanilor.



Schi ieftin in Cehia

Portalurile britanice le recomanda calduros iubitorilor sporturilor de iarna o destinatie de schi din Cehia: Spindleruv Mlyn. Ofertele de skypass+cazare pentru 6 zile pornesc de la 200 de euro. Iar partii sunt cu duiumul: vreo 30 de kilometri in total. Si sa nu uitam de berea locala, foarte buna si ieftina!



Paradisul din Secuime: Harghita Madaras

Este cea mai cunoscuta statiune de schi din Transilvania, insa dotarile inca lasa de dorit. Un skypass pentru intreaga zi nu trece de 60 de lei, iar de curand s-a deschis si Parcul Zapezii, cu doua saritoare uriase, fanboxuri si alte elemente pe masura incepatorilor pasionati de schi. Se poate face si snowboarding, cu o singura conditie, valabila pentru orice sportiv care se incumeta sa alunece pe zapada de la Harghita Madaras: casca de protectie este obligatorie!