Cele mai bune filme cu si despre dans

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema, dans
Ultima actualizareDuminica 2 aprilie 2023
Vizualizari5884

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dansul este un mod de viata, o pasiune pentru multi dintre noi. Sentimente, suisuri si coborasuri, lupte, victorii, faima, teama, razbunare, competitie sunt prezentate foarte sugestiv si intens in filmele cu si despre dans de la Hollywood. Iar dansul nu este destinat doar profesionistilor, ci chiar si oamenii simpli isi pot folosi aceasta abilitate, pentru a isi atinge un tel in viata, pentru a se contopi cu ei insisi. Hollywoodul, in ultimele decenii, ne-a oferit filme de dans palpitante, captivante si energice.

Top 10 filme cu si despre dans


Chicago (2002)
Acest musical, in care joaca Richard Gere, Catherine Zeta Jones si Rene Zellweger, relateaza povestea a doua femei, pasionate de dans, care sunt in asteptarea procesului pentru niste cazuri de crima, si care sunt gata sa faca orice pentru a se salva de la spinzuratoare si pentru a deveni celebre!

Saturday Night Fever (1977)
Filmul care l-a facut faimos pe John Travolta, este povestea unui tanar care nu inceteaza sa danseze in discotecile din Brooklyn la sfarsit de saptamana, in ciuda tuturor problemelor din viata lui, printre care un loc de munca plictisitor si tensiuni rasiale in comunitate.

Shall We Dance? (2004)
Filmul in care joaca Richard Gere, Jennifer Lopez si Susan Sanderson spune povestea unui om care este plictisit de viata personala si profesionala monotona pe care o are si care, prin urmare, incepe sa invate sa danseze pentru a-si „condimenta" un pic viata!

Dirty Dancing (1987)
Considerat ca fiind unul dintre cele mai de succes filme de dans din toate timpurile, Dirty Dancing ii aduce in fata publicului pe Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach si Cynthia Rhodos. Filmul urmareste povestea unei femei tinere care a dus o viata foarte protejata, si care, intr-o vacanta de vara, incepe o relatie cu fermecatorul ei instructor de dans.

Fast Forward (1985)
Regizat de Sidney Poitier, aceasta productie hollywoodiana se invarte in jurul povestii a opt adolescenti aventurosi, care vin la New York din Ohio, pentru a participa si a castiga un concurs national de dans si toate greutatile peste care ei trebuie sa treaca pentru a-si atinge scopul!

Stomp The Yard (2007)
Acest film de dans descrie povestea unui student pe nume DJ Williams (rol interpretat de Columbus Short), care concureaza impotriva fraternitatii rivale din colegiul la care este inscris, in competitii treptate, si care in cele din urma obtine victoria.

Center Stage (2000)
Acest film aduce in fata ecranelor povestea unor tineri dansatori, care studiaza la o academie de balet din New York. Filmul descrie modul in care fiecare dintre ei fac fata stresului si lupta sa devina dansatori profesionisti.

Footloose (1984)
Footloose urmareste povestea unui adolescent din Chicago, care se muta intr-un oras mic in Oklahoma, trezindu-se intr-o comunitate conventionala moarta in ce priveste muzica rock si dansul. Filmul, considerat ca unul dintre filmele de dans de succes, descrie modul in care acest tanar aduce o schimbare revolutionara in aceasta comunitate mica, prin introducerea unor aspecte diferite din lumea dansului si a muzicii!

Shag (1989)
Bridget Fonda, Page Hannah, Annabeth Gish, Jeff Yagher Phoebe Cates si Scott Coffey joaca in acest film, o calatorie a patru fete, de la adolescenta la feminitate, care vor sa scape de parinti si sa calatoreasca pe cont propriu in Myrtle Beach, Carolina de Sud. Filmul prezinta cateva secvente uimitoare de dans, care simbolizeaza dansul specific din Carolina.

Step Up (2006)
Musicalul cu Jenna Dewan si Channing Tatum urmareste povestea unui tanar si a unei femei care sunt adusi impreuna de anumite evenimente inevitabile pentru a participa ca o pereche intr-o competitie de dans, demonstrandu-si propriile stiluri de dans. Modul in care acestia se cunosc, invata si accepta stilul de dans si miscarile celuilalt este ceea ce formeaza nucleul acestui film fermecator.