Cele mai agresive 10 animale din lume

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10667

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este foarte dificil sa se determine animalele cele mai agresive din lume, deoarece fiecare specie in parte afiseaza un comportament agresiv la un moment dat de timp, in functie de circumstante. In timp ce unele animale sunt destul de agresive in timpul sezonului de imperechere, altele devin agresive atunci cand vine vorba de autoaparare. Practic, fiecare membru al regnului Animalia demonstreaza agresivitate, dar in grade diferite, in functie de situatia provocatoare.


Avand in vedere numarul mare de animale de pe planeta noastra, care depaseste cu mult un milion de exemplare, selectarea celor mai agresive zece animale poate fi o sarcina descurajatoare.


Comportamentul agresiv al animalelor

Comportamentul agresiv al animalelor se datoreaza mai multor factori provocatori. Reactia ofensatoare aratata intrusilor, instinctele materne de protectie si concurenta sexuala sunt doar cativa dintre acesti factori provocatori. Uneori, se lupta doi membri ale unei anumite specii (combativitate), iar alteori o specie incearca sa inlature o alta specie (pradare). Indiferent de care dintre cele doua cazuri este vorba, orice comportament fizic al speciilor implicate care provoaca durere sau vatamari este calificat drept agresiune. Unul dintre cele mai bune exemple de agresiune combativa la animale este cand doi berbeci sunt in conflict in timpul sezonului de imperechere. Pe de alta parte, unul dintre cele mai bune exemple de agresiune pradatoare este cand un ghepard vaneaza o antilopa pentru hrana.


Cele mai agresive 10 animale din lume

Neexistand nicio masura specifica pentru a determina cat de agresiv este un animal, numirea celui mai agresiv animal din lume devine o sarcina destul de grea. Multi oameni cred ca numarul de decese asociate unei anumite specii este un atribut apt pentru un comportament agresiv, insa aceasta nu este o regula. Chiar daca, de exemplu, marele rechin alb este un peste agresiv, acesta nu va fi responsabil pentru numarul de decese umane deoarece oamenii nu interactioneaza cu el. Acesta este un fapt important care trebuie luat in considerare atunci cand se incearca alcatuirea unei liste a celor mai periculoase animale de pe planeta.


10. Elefantul african

Chiar daca elefanti sunt considerati destul de prietenosi in natura, ei afiseaza un comportament agresiv, in special elefantii de sex masculin care devin agresivi in timpul sezonului de imperechere. Avand colti puternici si o trompa lunga, elefantii africani ucid de la 300 la 500 de persoane in fiecare an.




Elefantul african


elefantul african, unul din cele mai agresive animale din lume




9. Meduza cutie

Meduza cutie este faimoasa pentru cele 15 tentacule stranii pe care le expune, fiecare dintre acestea avand suficient venin pentru a ucide 50 de adulti. Astfel se explica numarul semnificativ de decese umane datorate acestei creaturi marine.




Meduza cutie


Meduza cutie, unul din cele mai agresive animale din lume




8. Rinocerul

Cel mai agresiv animal din Africa, rinocerul, este cunoscut pentru comportamentul sau imprevizibil. Chiar daca pare a fi un animal lenes, poate atinge o viteza de 48 de km/h cand urmareste un intrus.




Rinocerul


Rinocerul, unul din cele mai agresive animale din lume




7. Hipopotamul

Chiar daca si hipopotam pare destul de lenes, este cunoscut ca unul dintre animalele cele mai agresive din lume - mai ales atunci cand vine vorba de protejarea hipopotamilor tineri. Neinfricati in natura, hipopotamii nu ezita sa atace pe oricine le apare in cale.




hipopotamul


Hipopotamul, unul din cele mai agresive animale din lume




6. Bivolul african

Cantarind 1,5 tone, bivolul african produce spaima leilor si oamenilor deopotriva. Acesta este unul dintre acele animale caruia nu-i place sa vada intrusi pe teritoriul sau, intrus care odata ce il observa, nu se va gandi de doua ori inainte de a il ataca. Numarul de oameni ucisi de catre bivoli este majoritar in numarul total de decese din Africa datorate atacurilor animalelor.




Bivolul african


Bivolul african, unul din cele mai periculoase animale din lume




5. Ursul polar

Poate ca nu ati auzit de multe cazuri de atacuri ale ursilor polari asupra oamenilor, dar nu pentru ca acestia sunt docili, ci pentru ca habitatul lor este departe de regiunile locuite de oameni. In adevaratul sens, ursii polari sunt destul de agresivi, de aceea ei se gasesc la nivelul superior al Tundrei.




Ursul polar


Ursul polar, unul din cele mai agresive animale din lume




4. Marele rechin alb

Nicio alta specie marina nu se poate compara cu marele rechin alb atunci cand vine vorba de ferocitate. Chiar daca rechinii nu vin in contact direct cu oamenii, marele rechin alb, cu falcile sale uriase si dinti ascutiti, este considerat a fi unul dintre animalele cele mai agresive din intreaga lume.




Marele rechin alb


Marele rechin alb, unul din cele mai periculoase animale din lume




3. Crocodilul de apa sarata

Crocodilul de apa sarata nu reprezinta un pericol doar pentru oameni, ci si pentru multe alte animale care isi impart habitatul cu el in salbaticie. Avand puteri enorme, crocodilii de apa sarata pot dobori un animal la fel de mare ca un bivol de apa cu mare usurinta.




Crocodilul de apa sarata


Crocodilul de apa sarata, unul din cele mai agresive animale din lume




2. Sarpele cu clopotei

Pentru cei care locuiesc in Mexic sau Statele Unite ale Americii, nu este nevoie de nicio introducere referitoare la serpii cu clopotei sau la comportamentul agresiv al acestor reptile. Acesti serpi sunt responsabili pentru majoritatea deceselor cauzate de muscaturile de sarpe din aceste doua tari, in fiecare an.




Sarpele cu clopotei


Sarpele cu clopotei, cel mai periculos sarpe din lume




1. Mamba neagra

Mamba neagra este cunoscuta, pe langa viteza uimitoare, pentru cantitatea mare de venin pe care o injecteaza in prada. Datorita acestor caracteristici mamma neagra este cel mai agresiv sarpe si respectiv cel mai agresiv animal din lume.





Mamba neagra


Mamba neagra, cel mai agresiv animal din lume






Multi oameni sunt de parere ca tantarul, care provoaca 2-3 milioane de decese in fiecare an, este cel mai periculos animal de pe planeta. Nu exista nicio indoiala ca un tantar poate raspandi boli crunte si provoca decese in cele din urma, dar termenul de "agresiv" nu este tocmai cel mai potrivit cuvant pentru a descrie aceasta insecta.