Ce sa faci daca ti-ai scapat telefonul in apa?

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriCum sa/How to, telefon
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari7649

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand telefonul ti se uda, indiferent de situatie, trebuie sa faci urmatoarele lucruri, cat de repede poti:

- scoate-i bateria, cartela SIM si cardul de memorie, daca are unul.
- demonteaza telefonul, cat mai mult posibil, dar nu complet.
- pentru a exclude pagube majore la componentele si la circuitele interioare trebuie sa-l usuci bine de tot.
- de multe ori, telefonul mobil va muri dupa patrunderea apei si poate crezi ca nu se mai poate face nimic in acel moment. Totusi, folosind cateva metode simple de uscare, il poti face sa functioneze din nou.

Modalitati de a usca un telefon celular care s-a udat


Lasa-l sa se usuce

Dupa ce ai scos bateria, cartela si cardul de memorie, si dupa ce l-ai demontat cat de mult ai putut, sterge-l bine cu o carpa moale si uscata sau cu un prosop de hartie. Dupa, lasa-l intr-un loc uscat si racoros. Sau, poti sa-l lasi sa se usuce si la soare, cu toate componentele alaturi.

Cu aspiratorul

Poti folosi un aspirator pentru a absorbi umiditatea din telefon, din toate piesele care crezi ca au fost expuse la apa. Daca nu ai un aspirator de umezeala, poti folosi un tub cu aer comprimat. Nu folosi uscatorul de par, deoarece caldura lui poate fi daunatoare pentru partile interioare ale telefonului mobil.

Orez sau gel de siliciu

Multi oameni sunt surprinsi cand afla ca orezul poate fi folosit pentru uscarea unui telefon mobil ud. Pentru a-l usca cu orez, iata ce trebuie sa faci: ia un castron cu orez uscat, pune telefonul in el si lasa-l peste noapte. Daca te ingrijoreaza faptul ca praful de pe cereale ar intra in interiorul lui, poti folosi pungute cu gel de siliciu.

Aerisirile

O alta optiune este de a tine telefonul mobil pe aerisirile calculatorului sau al televizorului. Caldura emisa de acestea este cea mai potrivita pentru uscarea umezelii. Insa nu tine telefonul peste aceste orificii pentru o perioada prea lunga de timp, deoarece caldura suplimentara poate cauza multe daune componentelor.

Orice ai face, asigura-te ca telefonul nu este expus la o caldura prea mare, pentru ca ii poate deteriora circuitele si componentele interioare.