Ce sa faci daca ai un copil grasut?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2439

Voteaza & Distribuie

Descriere

copil grasPrea multa grija sau un surplus de atentie ne imbie sa le dam copiilor de toate, iar cantitatile nu sunt intotdeauna cele rezonabile. Ce putem face sa indepartam acest obicei nesanatos?



De multe ori, mamelor le e greu sa le refuze micutilor o portie in plus de prajitura sau dulciurile pe care le cer cu lacrimi in ochi. Trebuie insa, sa invete ca o alimentatie corecta le va mentine copiii intr-o forma corporala armonioasa.



Pentru a pastra greutatea copilului sub control, va prezentam cateva trucuri.



1. Discutati cu pediatrul

Inca de cand se naste, copilul trebuie sa fie supravegheat de un medic pediatru si orice problema ar aparea, el trebuie instiintat. La fel ar trebui sa se intample si in cazul alimentatiei, pentru ca sfaturile medicului il tin departe de obezitatea infantila si o ajuta pe mama sa monitorizeze greutatea copilului ei.



2. Urmariti perioadele de dezvoltare

Ingrasarea la o varsta mica este normala si de putine ori mamele uita sa fie atente la greutatea celui mic, bazandu-se ca in timp, corpul copilului se va automodela. Obezitatea infantila isi face simtita prezenta prin semne incipiente, cum ar fi acumularea de tesut adipos intr-un timp foarte scurt. .



3. Miscarea fizica

Desi copiii sunt setati sa fie energici si plini de vitalitate, in ultimii ani, au ajuns sa se comporte precum batranii si sa prefere sa stea la televizor sau la calculator, uitand de tot miscarea fizica. Parintii trebuie sa se ingrijeasca de acest aspect si sa nu uite ca greutatea copilului si sanatatea lui depind de miscare si exercitii fizice. Fie il incriu la diferite sporturi, fie se joaca cu ei afara, dar e imperios necesar pentru buna dezvoltare a micutilor, sa faca miscare.



4. Hrana sanatoasa

Nici un copil nu va prefera legumele sau fructele in locul unui meniu la McDonalds. Dar, sub nici o forma nu trebuie sa i le scoateti din meniu. Legumele si fructele sunt alimentele esentiale de care are nevoie un copil pentru a se dezvolta armonios si pentru a se bucura de o greutate corespunzatoare varstei lui. Daca va ganditi la kilogramele lui, si daca are totusi cateva in plus, nu-l indopati cu produse dietetice, pentru ca nu le sunt recomandate. Inlocuiti mancarea dietetica si fast-food-ul cu miscare multa si alimentatie pe baza de legume si fructe.



5. Fiti un model pentru el

Copiii cauta mereu sa-si imite si sa-si impresioneze parintii. Fiind singurele persoane pe care le vede zilnic, doar de la dvs poate invata obiceiurile bune. Pe de alta parte, trebuie sa ii aratati dragostea pe care o simtiti pentru el, in caz contrar, frustrat de problemele familiale sau de o lipsa de afectiune, se va refugia in mancare si va deveni obez, iar greutatea lui o va fi reu de restabilit.



6. Nu ignora situatia

Multe mame nu recunosc si nu vor sa accepte ca au un copil grasun. Inlocuiesc termenul cu adjectivul „sanatos". Exista mari sanse ca „sanatos" sa nu fie cuvantul potrivit, iar greutatea lui sa fie o trauma si pentru el. Dandu-va seama ca sunculitele nu sunt o dovada a sanatatii, va veti mobiliza sa inlaturati aceasta problema.