Ce sa fac daca vreau sa ma ingras?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriCum sa/How to, dieta
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari3659

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sunt persoane care, orice ar face, nu pot pune cateva sute de grame pe ele, desi asta si-ar dori. In ajutorul celor care doresc o cura de ingrasare venim acum cu cateva sfaturi.

De obicei, ingrasatul devine o problema nu cand nu merge, ci cand functioneaza prea bine, sunt oameni care au necazuri din cauza ca sunt prea slabi. Vestea buna pentru ei este ca se poate rezolva, iar vestea proasta e ca, daca incearca de ani de zile sa se ingrase si nu reusesc, nu le va fi mai usor sa se rotunjeasca decat celor care vor sa slabeasca. Teoretic, este foarte simplu: daca omul vrea sa se ingrase, nu are altceva de facut decat sa manance. Mult si de multe ori. Daca cineva consuma mai multe calorii decat arde, se va ingrasa, fara discutie.

cura de ingrasare

Unii oameni chiar au nevoie de o cura de ingrasare

Cura de ingrasare: mananc, mananc, mananc - dar cat?
Ori ca vrea sa slabeasca, ori sa se ingrase, omul are tendinta sa exagereze: cine nu reuseste sa slabeasca supraapreciaza numarul caloriilor arse, cei care nu se pot ingrasa - pe cel al caloriilor introduse in organism. Un lucru e sigur: daca nu reusesti sa te ingrasi, inseamna ca nu mananci destul. Atentie: nu am zis ca nu mananci mult, ci ca nu destul! Organismul nu primeste atat incat sa inceapa sa depoziteze surplusul, asa ca e cazul sa cresti portiile zilnice. Mai ales carbohidratii. Da, vorbim despre ciocolata si alte dulciuri.

Pentru fiecare kilogram al corpului tau ai nevoie zilnic de 60-80 de calorii, ceea ce la o persoana care cantareste 50 kg inseamna 3-4000 kcal pe zi. Nu pare mult, insa cei care nu sunt in stare sa se ingrase considera ca este o cantitate imensa. Iata cativa pasi recomandati pentru cei care vor sa se ingrase:

Odihna multa
Putini stiu, insa organismul are nevoie nu doar de nutrienti indestulatori, ci si de odihna. In primul rand, de somn: in timp ce dormi, au loc diferite transformari hormonale indispensabile pentru regenerarea organismului. Pe cat se poate, evita stresulsi relaxeaza-te cat mai mult!

cura de ingrasare

Cei care vor sa se ingrase trebuie sa manance mult si des

Uita de cafea si de tigari!
Cu totii am auzit ca daca te lasi de fumat, imediat se aduna kilogramele. Explicatia acestui fenomen este simpla: pe de o parte, nicotina din tigari accelereaza metabolismul, iar pe de alta parte, scade pofta de mancare. Cine vrea sa se ingrase si renunta la fumat are doua castiguri: incetineste metabolismul, reusind sa valorifice mai mult din cantitatea de alimente consumate, si nici pofta de mancare nu-i va fi diminuata, rontaitul dintre mesele principale devenind rapid un obicei.

Consuma vitamine!
Lipsa vitaminelor B1 si B9, respectiv a zincului scade pofta de mancare. In concluzie, daca vrei sa te ingrasi, ar fi bine sa suplimentezi aportul acestora.
cura de ingrasare

Ingrasarea presupune marirea aportului de calorii

Cum ramane cu miscarea?
E o intrebare grea. Este o regula de baza ca miscarea face bine oricui, insa la cei care nu se pot ingrasa nu lipsa miscarii este de obicei problema, ci exercitiul fizic exagerat. Caloriile "risipite" prin sport trebuie suplimentate cumva, cu portii generoase de mancare. Nu zicem ca trebuie sa renunti de tot la miscare daca vrei sa te ingrasi, departe de noi acest gand, insa ar fi bine daca in perioada dedicata pentru cura de ingrasare nu te-ai inscrie la vreun concurs de Maraton...