Ce pantofi asortam tinutelor?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriImbracaminte
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari19375

Voteaza & Distribuie

Descriere

Schimbarea este singurul lucru constant atunci cand vine vorba de moda. In fiecare zi apare un stil nou care domina piata si magazinele. Ce este azi la moda, maine poate fi depasit. Iar aceasta schimbare nu afecteaza doar hainele, ci si incaltamintea si accesoriile.Tinand cont de astfel de modificari, asortarea pantofilor cu tinuta poate fi o sarcina destul de dificila. La fel ca si hainele, si pantofii ne definesc personalitatea. Pentru cei conservatori, incaltamintea deschisa la degete sau cea cu toc inalt sunt excluse din discutie. In schimb, cei indrazenti si deschisi la experimente vor avea o oferta larga din care sa aleaga. Atunci cand trebuie sa va alegeti ce pantofi veti purta cu o rochie sau cu un costum, trebuie sa intelegeti ca alegerea personala este tot ce conteaza. Urmati cateva reguli generale si cu siguranta veti face o alegere buna, fara a cominte o greseala estetica.


Pantofii in functie de ocazie

Daca sunteti de parere ca pantofii nu trebuie asortati cu ocazia, va inselati. Multe se pot spune despre o persoana doar aruncand o privire la pantofii ei. In timp ce pantofii din piele definesc o stare de spirit formala, o ocazie casual poate fi abordata cu o pereche de incaltaminte la moda. In timp ce pantofii din piele neagra sau maro adauga stil unei tinute formale barbatesti, pentru o femeie, tocurile medii sau inalte sunt potrivite pentru mersul la birou, la intalniri, conferinte sau orice alte evenimente oficiale.


In functie de stil

Stilul este un element important de luat in considerare, atunci cand va asortati pantofii cu tinuta. Nu numai ca va reflecta stilul, dar va scoate in evidenta si aplecarea spre moda. In timp ce o fusta casual poate fi asociata cu o pereche de mocasini cu toc patrat sau platforme, cizmele pana la genunchi merg cel mai bine cu fuste mini. Daca purtati blugi, pantofii sport sau cei cu talpa plata sunt o optiune buna. Pantalonii trei sferturi se potrivesc cel mai bine cu saboti deschisi la degete sau cu platforme. In timp ce pantalonii lungi prefera cizmele, pantalonii drepti, glamour si eleganti arata divin atunci cand li se asorteaza o pereche de sandale cu strasuri.


In functie de culoare

Chiar daca, in principiu acesta este un factor de care tin seama femeile, si incaltamintea de barbati a devenit mai cautata in ultimii ani. Pantofii sport, casual sau eleganti nu se mai tem de culori precum rosu sau galben cand vine vorba de incaltamintea masculina. Revenind la femei, daca purtati o rochie rosie, puteti sa o asortati cu pantofi care au o nuanta de rosu. In timp ce negrul este universal si merge bine cu orice rochie, albul este cel mai potrivit pentru o rochie alba. Pantofii argintii sau metalizati se vor potrivi cu hainele multicolore. Pentru cele care vor sa arate mai inalte fara tocuri o idee ar fi sa asorteze culoarea pantofilor cu cea a tivului rochiei. Cu toate acestea, daca sunteti inalta si va doriti un efect invers, alegeti pantofi care contrasteaza cu culoarea tivului.


Sfaturi

* O fusta lunga se asorteaza cel mai bine cu pantofi plati, balerini sau fara calcai.
* Pantofii de lac cu toc de inaltime medie merg cel mai bine la tinuta de birou. Tocurile rotunde, patrate sau usor conice vor da un aspect profesional.
* Daca purtati o fusta pantaloni, asortati-o cu pantofi de tip sabot, deschisi la degete sau cu espadrile.
* Pantalonii drepti, eleganti arata cel mai bine atunci cand sunt purtati cu sandale cu barete si cu toc inalt.
* Cizmele, pantofii cu talpa compacta sau adidasii merg bine cu blugii, dar si cu pantalonii reiati.
* Pentru o tinuta de petrecere, cele mai potrivite incaltari sunt sandalele, pantofii cu varf ascutit sau cei decupati in lateral.