Ce nu stiati despre papagali?

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari12238

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stim cu totii ca papagalii se numara printre cele mai populare animale de companie. Cei mai des intalniti in casele oamenilor sunt papagalii makaw (sau arakanga), papagalii amazonieni, nimfele, parakeet si cacadu. Au fost populari ca animale de companie de-a lungul istoriei datorita inteligentei, carismei, culoarilor si abilitatilor lor muzicale.

* exista mai mult de 350 de specii de papagal, printre care macaw, amazonieni, lorikeet, lovebird (sau agapornis), cacadu, papagalii gri africani si multe altele.

macaw

Macaw

* au ciocurile curbate si patru degete la fiecare picior (doua in fata si doua indreptate inspre spate).
* majoritatea acestor pasari viu colorate sunt predominant verzi, cu combinatii de alte culori deschise si vii, desi cateva specii sunt monocolore sau policolore. Speciile de cacadu sunt albe sau negre, cu o creasta de pene, mobila.
* alimentatia unui papagal cuprinde fructe, seminte, flori, nuci, muguri si unele insecte. Papagalii lorikeet se hranesc si cu nectar de flori si fructe moi. S-a observat ca multe specii consuma fructele numai pentru a ajunge la seminte.

papagal nimfa

Papagal nimfa

* dezvoltarea ciocului atat de mare si puternic, poate fi atribuita cu precadere consumului de seminte. Semintele constituie o parte integranta a dietei lor, iar papagalii stiu cum sa elimine, inainte de ingestie, capsula semintelor si alte parti ale fructelor care contin otravuri.
* majoritatea papagalilor clocesc in spatii inchise, fie in scorburi de copaci sau in cavitati sapate in stanci. Numai papagalii calugari si cinci specii de Agapornis isi construiesc cuiburi in copaci. Trei specii de pamant din Australia si din Noua Zeelanda isi fac cuibul pe sol.
* papagalul are o muscatura foarte puternica.

papagal amazonian

Papagal amazonian

* papagalii au un zbor direct si puternic, iar cand nu zboara, majoritatea speciilor stau cocotate sau atarnate de crengile copacilor. Pentru a se catara, se folosesc de cioc, si de multe ori se plimba pe jos, fara aPapagalii mers frecvent cu un mers de rulare pe teren.
* cea mai mare diversitate de papagali se gaseste in Australia, America Centrala si America de Sud.
* in afara de cateva exceptii, papagalii sunt monogami.

parakket

Parakket