Ce nu stiati despre nimfomanie?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7021

Voteaza & Distribuie

Descriere

Accesul barbatilor este interzis
Stiati ca termenul de "nimfomanie" li se aplica doar femeilor? Omologul masculin se numeste „satiriazis". Ambele cuvinte sunt inspirate din mitologia greaca: nimfele sunt „zeitati minore, reprezentate ca niste fecioare frumoase", iar satirii sunt „creaturi cu par, descrise ca avand urechi ascutite, picioare scurte si coarne de capra, avand o inclinatie pentru orgiile neingradite."

De ce suntem toti familiarizati cu termenul „nimfomanie" si nu „satiromanie"? E destul de probabil pentru ca dorinta de a se angaja in activitatea sexuala constanta este considerata normala atunci cand vine vorba de barbati. De fapt, istoriceste vorbind, problema feminina a nimfomaniei a fost luata mai mult in serios decat omologul ei masculin. Tratamentele includeau bai reci, sedative cu bromura, cauterizare si clitoridectomie.

Ce-i prea bun strica
Cartea „Nimfomania. O istorie" descrie modul in care medicii victorieni se temeau ca femeile erau hiperstimulate daca "manancau alimente bogate, consumau prea multa ciocolata, traiau cu ganduri necurate, citeau romane sau se masturbau." Se credea ca toate acestea duceau la nimfomanie.

Totul e in capul ei
Aceeasi carte precizeaza, de asemenea, ca frenologii acelor vremuri credeau ca un cerebel marit indica un apetit sexual excesiv. Frenologii credeau ca „facultatea care se ocupa cu dragostea fizica si atractia sexuala se afla pe partea inferioara a spatelui capului, in spatele urechilor." Cu cat cerebelul e mai mare, cu atat si partea din spate a capului e mai mare, ceea ce inseamna literalmente ca exista prea mult sex in creier. In contrast cu aceasta parere, Enciclopedia de Psihologie afirma ca oamenii de stiinta au recunoscut ca forma craniului nu are legatura cu forma creierului.

Nimfomanele de-atunci sunt dependentele de sex de azi
Termenul de "nimfomana" nu mai este recunoscut in lumea medicala, deoarece nu este semnificativ din punct de vedere stiintific, pur si simplu pentru ca nu exista criterii specifice care ar defini o nimfomana. Cu alte cuvinte, nu exista o modalitate de a determina cat de multa dorinta sau activitate sexuala este prea multa. In schimb, o persoana al carei libido este obsesiv de mare se numeste „hipersexual". Alta expresie folosite este „dependenta sexuala".

Chiar daca nu mai este folosit de catre personalul medical, termenul "nimfomana" este inca in uz in vocabularul nostru, cand vorbim despre o fata excitata si extrem de activa sexual. A nu se confunda cu tarfa sau prostituata, deoarece in cazul nimfomanei este pur si simplu vorba de o dorinta sexuala anormal de mare.