Ce faci cand ramai fara energie?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2645

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu, nu bei o bautura energizanta, nici macar o cafea.

Rezerva de energie se poate termina fie la lucru, fie in concediu. Daca la serviciu e de inteles, in vacanta poti da peste blocaje in trafic, cozi la diverse obiective turistice, copii galagiosi, alti turisti necivilizati si toate astea te secatuiesc de rabdare si energie. Te intorci din vacanta mai obosit decat ai plecat. La birou, orice inceput sau sfarsit de an, luna, trimestru iti da dureri de cap si iti intinde nervii la maxim. Nu e de mirare ca nici n-au trecut 2 ore de cand faci rapoarte si deja simti cum ti se descarca bateriile. Ce poti face pentru a te incarca cu energie pentru a doua zi sau pentru ziua care tocmai incepe?

Poti dormi adanc si odihnitor

...ideal al fi sa dormi neintrerupt si sa te culci inainte de ora 12 noaptea. Iata cateva sfaturi pentru un somn linistit. A doua zi te vei trezi mai fresh, vei arata odihnit si vei gandi limpede. Spor la treaba!

Energizeaza-te la micul dejun

Un mic dejun sanatos si satios e tot ce-ti trebuie sa incepi ziua cu bine. Cum in timpul diminetii se ard cele mai multe calorii, poti manca mai mult, nu doar fructe si produse dietetice. Pentru energia de peste zi, acest mic dejun e vital.

Energie prin hidratare

Cand oboseala apare pe neasteptate, e unul din primele semne ale deshidratarii. Daca vara e usor, in timpul iernii, organismul nu cere atata apa. Totusi, e esential sa ne hidratam si cand ninge afara. Desi hidratarea nu se refera numai la apa, si sucurile pot creste energia, dar pe o perioada scurta.

Nu te increde in cafea si tigari

Pentru unii functioneaza, pentru altii nu. Daca esti unul dintre cei care se amagesc ca o ceasca de cafea te poate tine treaz, mai bine bea un pahar cu suc de fructe sau iesi la o plimbare de cateva minute. Te vor inviora mult mai mult.