Ce face dansul pentru trupul tau?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3907

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dansul este unul dintre cele mai bune metode de relaxare si socializare. In unele cazuri poate fi recomandat de catre medici pentru a trata diverse afectiuni psihice. Dansul vine din negura timpului si de la inceput a existat credinta ca are puteri magice. Cand medicii dansau in jurul unui bolnav, unii s-au convins ca spiritele rele au fost alungate. In Evul Mediu oamenii au crescut, din cauza deznedejdii, cu credinta ca trebuie sa danseze pentru a nu se imbolvavi de ciuma.

Se spune ca faimosul dans italian Tarantella s-a nascut din convingerea ca pacientii afectati de tarantism s-ar putea vindeca de boala cauzata de muscatura unui paianjen veninos, numit tarantula.

Astazi oamenii nu mai cred in aceste lucruri dar totusi continua sa practice dansul terapeutic, folosit de psihiatri pentru a-si ajuta pacientii. Expertii sustin ca muzica si miscarile ritmice au efect terapeutic pentru cei ce sufera de nevroza, psihoza sau alcoolism. Psihiatrii au folosit instinctele suferinzilor pentru a ii pune in legatura cu ei insisi, altfel decat folosind psihologia comunicarii verbale.

Prin miscarile efectuate dansand, pacientii isi pot exprima intregul tumult de sentimente si emotii, altfel acestea ramanand ascunse in colturile mintii. De asemenea, terapia prin dans urmareste o comunicare mai profunda cu mintea pacientului.

Daca vrei sa pierzi din greutate, iar antrenamentele, dietele sau jogging-ul nu dau rezultate ai incredere in principiile dansului. Nu numai ca scapi de kilogramele in plus dar iti si remodelezi trupul. Nu trebuie sa stii sa dansezi ca un profesionist. Cateva ore zilnic de practica iti vor asigura rezultatele asteptate. Iti vei tonifia musculatura, iar celulita va ramane doar o amintire.

Mai mult decat atat, principiile de miscare ale dansului sunt puse in aplicare. Dans poate fi practicat la orice varsta, deoarece nu necesita nici un efort extraordinar. Vrei sa stii cate calorii arzi intr-o ora de dans practicat zi de zi? Aproximativ 400-500 de calorii!

Ce face dansul pentru trupul tau?

- tonifiaza muschii picioarelor
- te scapa de burtica imediat
- te elibereaza de stres si ganduri rele
- favorizeaza sanatatea inimii
- stimuleaza activitatea mentala si confera energie.

Practicand dansul o perioada lunga de timp, vei avea o silueta de invidiat si vei sta departe de boli. Ce trebuie sa faci inainte de a te apuca de dans? Incalzirea este etapa cea mai importanta, daca nu vrei sa faci vreo fractura de muschi. Trebuie sa incepi cu un dans usor si apoi, treptat, sa treci la unul din ce in ce mai ritmat. Nu uita ca odihna este esentiala pentru a nu obosi prea repede.