Ce culori sa alegi pentru dormitor?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, Cum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari33850

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sa te arunci pe un pat confortabil dupa o intreaga zi de munca este, probabil, cel mai bun mod de a te relaxa. Efectul de intinerire al dormitorului este accentuat atunci cand este pictat cu culori care creaaza un „vibe" linistitor peste tot in jur.

Fie ca dormitorul este zugravit cu o culoare luminoasa sau o nuanta intunecata, culoarea trebuie sa completeze decorul de ansamblu al interiorului camerei. Cea mai recenta tendinta urmeaza tehnica amestecului de nuante pentru a da un aspect unic pentru dormitoare. Culoarea, de asemenea, te face sa patrunzi in confortul si luxul pe care dormitorul le poate avea.

culori dormitor

culori dormitor

Trebuie sa stiti ca exista doua categorii de culori, si anume, nuante luminoase si nuante intunecate. Un sfat pentru cei care aleg nuante inchise pentru dormitor: in camera dumneavoastra trebuie sa patrunda suficienta lumina pentru ca nuantele inchise tind sa miscoreze si sa umbreasca spatiul.

De asemenea, puteti alege sa zugraviti doar un perete din camera intr-o nuanta intunecata, iar restul intr-una mai usoara (aceeasi culoare sau contrast) pentru a adauga energie dormitorului. Culorile descris in urmatoare tabele va vor ghida spre cea mai bune alegere a culorilor pentru dormitor.

Colori deschise pentru dormitor


Tendintele de culoare sunt stabilite in functie de aspectul general al casei tale. Nuantele deschise creeaza de fapt impresia ca spatiul din interiorul dormitorul tau este mult mai mult decat este in realitate. Cele mai bune culori in conformitate cu aceasta categorie se incadreaza in grupul de roz, violet, verde si galben. Poti compara culoarea cu cea din alte incaperi din casa si apoi alege nuanta care se va integra cel mai bine in dormitorul tau.

Culoarea dormitorului


Interpretarea alegerii
Tonul luminos de verde „de mare" este extrem de linistitor pentru un dormitor. Zugravirea unei camere moderne cu acest ton este o idee grozava. Aceasta culoare este o alegere perfecta daca doriti ca spatiul din dormitor sa para cat mai mare.


O nuanta de galben pal va crea o ambianta luminoasa pentru dormitorul tau atunci cand razele soarelui patrund in dormitor. Puteti adauga o nota de auriu la colturi sau sa puneti perdele de culoare aurie sau alb pur.


Culoarea cerului a fost intotdeauna asociata cu transparenta si frumusete, astfel ca aceasta nuanta va infrumuseta negresit dormitorul tau. Orienteaza-te spre o culoare de calitate pentru a crea o imagine cat mai luminoasa.

Turcoazul luminos este o culoare mai putin intalnita, fiind alegerea perfecta pentru case care au design contemporan cu mobilier elegant. Culoarea arata minunat in dormitoare cu vedere la malul marii si la plaje.

Lavanda rozalie este o nunta care se potriveste perfect cu sezonul de primavara. Casele amplasate in regiunile mediteraneene, cu dormitoare mari, sunt adesea zugravite au aceasta culoare. Lavanda este o culoare foarte generica si se potriveste aproape oricarei gospodarii.

Lavanda rozalie usor mai inchisa imprima dormitorului un aspect curat si platonic. Mai mult, face ca dormitorul sa para mai mare. Aceasta culoare se potriveste perfect garsonierelor si caselor cu o constructie compacta.

Cea mai luminoasa nuanta de roz este extrem de feminina si adauga o nota senzuala dormitorului tau. Puteti opta pentru aceasta culoare pentru dormitorul micii voastre printese.

Pacea, calmul, linistea si simplitatea sunt asociate cu aceasta culoare. Daca doriti sa creati un vibe senin in incapere cea mai buna alegere e lavanda. Aceasta face dormitorul sa arate mai luminos si mai sofisticat decat orice alta culoare.

Aceasta nuanta de roz cu tenta maronie este de fapt o combinatie dintre cele mai usoare nuante de roz si maro. Culoarea simbolizeaza fericirea si bucuria. Este o culoare excelenta perete dormitorul caselor cu iluminat interior difuz si lumini incandescente.

Colori inchise pentru dormitor

Nuantele inchise trebuie evitate in dormitoarele mici sau inchise. Acestea arata bine atunci cand camera este suficient de spatioasa pentru a gazdui un pat matrimonial si piese de mobilier antic. Casele cu dormitoare enorme construite in timpul epocii victoriene au avut combinatii de culori de maro si negru. Cu toate acestea, nuantele vibrante cum ar fi verde stralucitor, portocaliu sau galben intens sunt destul de contemporane si intesifica farmecul din dormitor.

Culoarea dormitorulu
Interpretarea alegerii

Culoarea verde este de-a dreptul ispititoare si confera proaspetime incaperii. Aceasta ar trebui aleasa intr-un interior decorat cu capodopere de epoca, picturi si plante de apartament.

Nuanta de turcoaz inchis apartine familiei albastru si este o culoare foarte sofisticata. Daca alegeti aceasta nuanta, asigurati-va ca dormitorul are suficiente spatii deschise, astfel incat culoarea „sa se deschida" in mod corespunzator.

Aceasta nuanta de albastru inchis este, de asemenea, o culoare care mai putin intalnita care imprima dormitorului un aspect somptuos si exagerat. Un dormitor cu decor de epoca, cu mobilier din fier forjat si finisaje de cupru arata luxuriant atunci cand este vopsit cu aceasta culoare.

Un amestec de albastru deschis si verde albastrui deschis creeaza o ambianta minunata in interiorul unui dormitor, mai ales atunci cand acesta are vedere la mare sau ocean.

O pata de violet pe peretii dormitorului creeaza un aspect vibrant. Aceasta este una dintre culorile de dormitoare cele mai contemporane pentru cuplurile de tineri proaspat casatoriti, tineri si copii.

Daca vreti sa va definiti dormitorul cu o nuanta de orhidee, atunci aceasta este probabil cea mai buna alegere. Nuanta puternica de orhidee creeaza o ambianta senzuala splendida si romantica in intreaga incapere.

Visiniul ar trebui sa fie culoarea dormitorul tau daca adori picturile de epoca si artefactele. Este o culoare regala, care arata perfect in casele cu stil victorian ce au dormitoare spatioase cu paturi cu tesaturi de matase si mobilier costisitor.

Ti-a placut ideea de roz deschis? Atunci nici o nuanta mai inchisa de roz nu ti-ar displace. Acest roz „socant" este alegerea perfecta pentru cei ce doresc ca dormitorul sa arate „aromat si proaspat" tot timpul. Aceasta culoare se potriveste de minune pentru dormitorul fetelor tinere si adolescentilor.

Dormitoarele din casele contemporane zigravite in nuante luminoase de culoare portocalie arata uimitor. Culoarea este puternica, pasionala si ispititoare. Portocaliul inchis ar trebui amestecat cu galben intens pentru a crea un aspect unic in dormitor.

Puteti selecta cate o culoare din fiecare tabel pentru renovarea dormitorului. Asigurati-va ca faceti alegerea cea mai potrivita combinand culorile in cea mai buna maniera si aveti grija sa nu creati un look neconventional si bizar.