Ce cauta angajatorii?

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3498

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sunt foarte multe anunțuri in care se cauta persoane dinamice, perseverente, cu bune abilitați de comunicare, etc. Indiferent de profilul jobului, compania urmarește inainte de toate profitul. Cat ar suna de urat, la un nivel mai mic și angajatul dorește același lucru: sa faca profit pentru a-și satisface nevoile sau dorințele sale!

Am scris articole legate de lucruri specifice referitoare la modul in care ar trebui sa te porți la un interviu, ce ar trebui sa spui sau sa nu spui in fața unui angajator la un interviu. Cu acest articol vreau sa merg puțin mai in profunzime.

La un moment dat chiar am primit o serie de intrebari de la un cotidian privind modul in care poți deveni de neinlocuit la un loc de munca.

interviul de angajare, un stres?

interviul de angajare, un stres?

La un anumit nivel lucrurile se intersecteaza. Inainte de a merge la orice interviu trebuie sa fii capabil sa raspunzi la patru intrebari fundamentale foarte simple:

1. in ce fel consideri ca ceea ce știi sa faci poate conduce la creșterea numarului de clienți al companiei?
2. in ce fel consideri ca prin angajarea ta compania va reuși sa mențina actualii clienți?
3. cat consideri ca ar putea crește productivitatea companiei prin angajarea ta?
4. in ce fel angajarea ta poate ajuta compania sa economiseasca bani?

Sunt patru intrebari simple. Insa in același timp sunt puternice pentru ca sunt profund legate de realitatea practica. Avand in minte raspunsurile la aceste intrebari, orice angajare sau menținere a unui loc de munca va deveni mult mai ușoara!

Intr-un anumit fel și angajatorul este tot un angajat, al statului insa! La fel ca și angajatul are de platit anumite taxe, are anumite cheltuieli fixe și anumite cheltuieli variabile! Profitul este ținta inițiala atat a companiilor cat și a indivizilor! Vine apoi și dorința de dezvoltare sau dorința de a ajuta comunitatea, insa numai dupa ce ținta inițiala (profitul) este indeplinita.

Daca nu poți avea raspunsuri precise la cele patru intrebari de mai sus, angajarea ta va fi dificila. Nu la fel de dificila va fi inlocuirea ta, daca nu ai raspunsuri clare la intrebarile de mai sus. Chiar și dupa ce vei fi angajat va fi necesar sa-ți revizuiești abilitațile și atitudinea astfel incat raspunsurile tale la cele patru intrebari de mai sus sa fie unele pertinente.

Am o intrebare: tu ca angajat ai plati ratele unei mașini care nu-ți aparține de exemplu? Cu siguranța ca nu, probabil ar fi un semn al nebuniei sa preiei cheltuieli ale unor terți cu care nu ai nicio legatura! Mergand mai departe, la fel și o companie, va incerca sa aiba acele cheltuieli care se pot dovedi a fi investiții! Intr-un fel sau altul cheltuielile curente trebuie sa fie in legatura directa cu plusul valoare care se poate reflecta in serviciile aduse clienților.

Cele patru intrebari sunt o provocare! Poți alege sa le ignori! Este cea mai simpla și mai comoda varianta, sa nu fii insa surprins ca la un moment dat nu o sa-ți mai gasești un job sau ca ești dat afara de la actualul job fara sa ințelegi de ce. Un job inseamna mai mult decat un timp de lucru, inseamna un plus valoare pe care-l poți aduce.

Aducand acest plus valoare, și nu ma refer la a sta peste program ci de a gasi cai stralucite de a face mai bine anumite lucruri astfel incat sa se poata cuantifica in cifre rezultatul muncii tale. Este o provocare pe care o poți accepta sau nu!
Abilitațile tale și atitudinea ta pot fi valoaroase numai daca sunt in legatura directa cu raspunsul la cele patru intrebari pe care le reiau mai jos:

1. in ce fel consideri ca ceea ce știi sa faci poate conduce la creșterea numarului de clienți al companiei?
2. in ce fel consideri ca prin angajarea ta compania va reuși sa mențina actualii clienți?
3. cat consideri ca ar putea crește productivitatea companiei prin angajarea ta?
4. in ce fel angajarea ta poate ajuta compania sa economiseasca bani?

Știu ca nu este un articol comod, sper insa sa-și dovedeasca utilitatea in activitatea fiecarei persoane care il citește! Atunci cand vei merge la un interviu și vei fi intrebat diferite lucruri sa ai in minte raspunsurile de mai sus.

Degeaba ești o persoana inteligenta daca nu corelezi inteligența ta cu raspusurile la cele 4 intrebari! La fel și pentru a-ți pastra un loc de munca sau a promova nu-i de-ajuns sa depui efort maxim sau sa stai peste program ci inainte de toate trebuie sa corelezi activitațile tale cu raspunsurile la cele patru intrebari.

Cu cat vei avea raspusuri mai precise pe care le poți aplica cu atat vei fi mai cautat!



Locuri de munca{title}

Nu te mai motiveaza cu nimic actualul loc de munca? Tocmai ai terminat studiile si doresti sa-ti incepi cariera in domeniul pentru care te-ai pregatit atata vreme? Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti pregatesti in mod temeinic un CV si o scrisoare de intentie. Pentru a trezi interesul celui care le va citi, acestea trebuiec scrise intr-un mod cat mai original, in special scrisoarea de intentie.

Renunta la ideea de a copia paragrafe din diferite tipuri si modele de pe internet, deoarece ea te reprezinta in totalitate. Citeste cu atentie cerintele angajatorului si incearca sa gasesti cat mai multe lucruri in comun pe care le ai cu jobul dorit de tine. Exemplifica ceea ce stii sa faci si ce aptitudini si abilitati ai dovedit din experientele anterioare, ce calificari ai, care te vor ajuta in noul loc de munca la care visezi.

Elaborarea corecta a unui curriculum vitae si a scrisorii reprezinta cel mai important pas in gasirea noului tau loc de munca. Intrebarea este unde le trimiti? Sunt mai multe metode. O metoda clasica este sa rasfoiesti prin ziarele de anunturi sau sa cauti sectiunea cu joburi si cereri sau oferte locuri de munca.

stresul la locul de munca

stresul la locul de munca

Aici apar in mod periodic anunturi cu locuri de munca din diferite domenii, anunturile fiind adaugate de firme de specialitate, agentii de recrutatre care se ocupa cu plasarea fortei de munca si chiar persoane particulare care doresc sa-si extinda personalul. Alte modalitati ar fi abordarea directa a angajatiilor firmelor de specialitate unde doresti sa muncesti, sau chiar a prietenilor si a rudelor, consultarea diferitelor reclame de la posturile de radio sau tv, si altele.

Am lasat la urma cea mai accesibila metoda, la care are acces majoritatea celor care cauta nou job - consultarea site-urilor de specialitate si a celor de anunturi gratuite cu locuri de munca. Aceasta modalitate prezinta foarte multe avantaje. Pe siturile cu anunturi online in fiecare zi apar oferte si cereri cu locuri de munca.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa consulti in mod periodic cele mai cunoscute website-uri de specialitate. La multe din ele poti seta alerte, care sa-ti dea de stire cand apar locuri de munca in domeniul tau. Astfel, nu mai trebuie sa stai cu ochii-n patru, deoarece la aparitia unui nou job, vei primi un email, care te va atentiona in acest sens.

Indiferent de cauti locuri de munca in diferite domenii ca marketing, management, inginerie, medicina, avocatura, comert, domeniul bancar, agricultura, turism si multe altele, site-urile de anunturi gratuite reprezinta una din cele mai bune variante pentru gasirea noului tau job. Succes!

sursa:
traininguri.ro
marian-rujoiu.ro